Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Repubblica: «Φράουλες και αίμα, η Αθήνα σε κατάσταση σοκ»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μια μέρα σαν κι αυτή, με την ιδιαίτερη ιστορική φόρτιση, βρισκόμαστε να συζητάμε τις ανοχές και τις ακρότητες μιας κοινωνίας που αναζητεί χαμένες αξίες. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

«Οι "δεκανείς" στις καλλιέργειες φράουλας στη Μανωλάδα πυροβολούν εν ψυχρώ διακόσιους εργάτες (παράνομους μετανάστες) από το Μπαγκλαντές, οι οποίοι διαμαρτύρονται, επειδή εδώ και έξι μήνες δεν πληρώνονται. Είκοσι οκτώ τραυματίες, τρεις συλληφθέντες. Η κυβέρνηση υπόσχεται: δεν θα γίνουν απελάσεις»…

Κάπως έτσι ξεκινά δημοσίευμα στην κεντρική σελίδα της ιταλικής εφημερίδας Repubblica στην ηλεκτρονική της μορφή, για τα απαράδεκτα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Ηλεία.

«Η ελληνική τραγωδία γράφει μια από τις πιο δραματικές σελίδες της: την παραλίγο σφαγή στη Μανωλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, μεταφέροντας τις δηλώσεις ενός από τους μετανάστες, ο οποίος είπε: «μας πυροβόλησαν σαν να είμαστε σκυλιά».

Αρκετές φορές στο παρελθόν, όπως γράφει το κείμενο, η Πελοπόννησος έχει γίνει θέατρο βίαιων επεισοδίων, με μετανάστες να βασανίζονται ενώ σύρονται από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, ενώ «η τραγωδία της Μανωλάδας είναι μία ακόμα παρενέργεια της κρίσης χρέους». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=273290

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS