Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - "Διεθνή - Ινδία: Ξέσπασμα κατά της διαφθοράς"

Κύμα διαδηλώσεων σε όλη την χώρα μετά την απόφαση του Χαζάρε να προχωρήσει σε απεργία πείνας μέσα στη φυλακή, ζητώντας πιο σκληρούς νόμους για τη διαφθορά. Ενταση και στο Κοινοβούλιο.

Πονοκέφαλο αποτελούν για την ασταθή κυβέρνηση της Ινδίας το κύμα διαδηλώσεων υποστήριξης του 74χρονου ακτιβιστή Ανά Χαζάρε και η απεργία πείνας που έχει ξεκινήσει ο ίδιος ζητώντας πιο σκληρούς νόμους κατά της διαφθοράς, ενώ προβληματισμό έχει προκαλέσει και η στάση του απεργού απέναντι στις αποφάσεις των αρχών.
Ο Χαζάρε είχε ανακοινώσει ότι θα ξεκινούσε προχθές την απεργία πείνας σε ένα πάρκο στο κέντρο του Νέου Δελχί, όμως η αστυνομία αρχικά τον συνέλαβε για να μην πραγματοποιήσει την απεργία πείνας. Ο Χαζάρε δήλωσε τότε ότι θα προχωρήσει τη διαμαρτυρία του μέσα στη φυλακή και αργότερα την ίδια μέρα, όταν ξέσπασαν μαζικές διαδηλώσεις σε αρκετές πόλεις της Ινδίας, οι αρχές έδωσαν εντολή να αφεθεί ελεύθερος, προσφορά όμως που δεν τη δέχτηκε ο ίδιος ο Χαζάρε, ζητώντας να άρει η κυβέρνηση τους 22 περιορισμούς που έθεσε για τη διαμαρτυρία του.
Μάλιστα ο Χαζάρε δήλωσε ότι όσο δεν του επιτρέπεται να προχωρήσει στην απεργία πείνας στο πάρκο που αρχικά είχε προγραμματίσει να διαμαρτυρηθεί, θα παραμείνει στη φυλακή και θα συνεχίσει την απεργία πείνας του, η οποία βασικό στόχο έχει να περάσει η κυβέρνηση πιο σκληρούς νόμους εναντίον της διαφθοράς. Χθες πάντως, μετά την άρνηση του Χαζάρε να δεχθεί την αποφυλάκισή του, έξω από τις φυλακές Τιχάρ μαζεύτηκαν εκατοντάδες υποστηρικτές του με συνθήματα όπως: "Τέρμα στη διαφθορά".


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63313106

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS