Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ - Άρθρα - "Μαριονέτες..."

Τουλάχιστον επί δύο χρόνια η Ελλάδα, ούτε λίγο ούτε πολύ, παρουσιάζεται διεθνώς ως η μείζων απειλή για τον παγκόσμιο καπιταλισμό. Παραμύθια της Χαλιμάς, που ουδείς πιστεύει. Σαν θλιβερή εξαίρεση, βέβαια, εμφανίστηκε η ελληνική κυβέρνηση, η οποία άνοιξε την Κερκόπορτα στην Τρόικα, δηλώνοντας δημόσια ότι η Ελλάδα κοροϊδεύει την Ε.Ε. και, άρα, το διεθνές σύστημα. Λες και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ουδέποτε κορόιδεψαν. 

Όμως, οι εξελίξεις, εν μέσω θέρους, είναι σαρωτικές. Σε τέτοιο σημείο, ώστε επικεφαλής διεθνών οργανισμών να λέγουν ότι σήμερα η Δύση βρίσκεται μπροστά σε μια πιθανή νέα κρίση, χειρότερη και από αυτή του 2008. Στο μεταξύ, στο στόχαστρο έχουν μπει Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου το μάρμαρο καλούνται να πληρώσουν οι λαοί, στους οποίους επιβάλλονται νέα σκληρά μέτρα. 

Την ίδια στιγμή, Σαρκοζί και Μέρκελ, που φωτογραφίζονται να κάνουν περίπατο ωσάν νεαρό ζεύγος ερωτευμένων, δεν αποφάσισαν υπέρ του ευρωομολόγου. Στην Ελλάδα, το ευρωομόλογο είχε προταθεί εδώ και μια διετία, αλλά μόλις πρόσφατα η κυβέρνηση όπως και μερίδα γραφειοκρατών των Βρυξελλών το προωθούν. Ολα αυτά δεν δείχνουν μόνον ότι οι πολιτικές ηγεσίες της Δύσης είναι θεαματικά κατώτερες των συγκυριών, αλλά ότι έχουν υποταχθεί απόλυτα στα «κλαμπ» των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Αυτά τα «κλαμπ» και οι υπάλληλοί τους, πολιτικοί, έσπειραν ανέμους και τώρα κινδυνεύουν να θερίσουν θύελλες.

Του Θανάση Αργυράκη

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS