Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Νέοι κανόνες για φόρους και χρέος"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Στα θετικά ο φόρος τύπου Τόμπιν στις χρηματαγορές κι ο εναρμονισμένος φόρος επιχειρήσεων. Όμως με βήματα χελώνας στην κοινή οικονομική διαχείριση και με τη συνταγματική κατοχύρωση του ύψους των ελλειμμάτων δεν λύνονται τα θέματα ανταγωνιστικότητας απέναντι στις αναδυόμενες οικονομίες, ούτε οι ανορθολογισμοί στον παραγωγικό ιστό. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωζώνης αποτελούν οι χθεσινές αποφάσεις των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας, Αγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Μέρκελ και Σαρκοζί πρότειναν μία «πραγματική οικονομική κυβέρνηση» της Ευρωζώνης, με την υιοθέτηση από τα κράτη-μέλη της έως το καλοκαίρι του 2012 ενός συνταγματικού στόχου για επιστροφή σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Αποφάσισαν επίσης να προωθήσουν την εναρμόνιση της φορολογίας των επιχειρήσεων μεταξύ των δύο χωρών τους και να παρουσιάσουν τον Σεπτέμβριο τις προτάσεις τους για νέο ευρωπαϊκό φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Αν και επί του παρόντος αρνήθηκαν τη λύση του ευρωομολόγου, αναλυτές εκτιμούν ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση για την Ευρωζώνη.

Στα αρνητικά δεδομένα της ευρωπαϊκής κρίσης, προστέθηκε χθες και η αναγγελία της επιβράδυνσης της ανάπτυξης όχι μόνο στην Ευρωζώνη, αλλά και στην ίδια τη Γερμανία.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS