Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Βγαίνουν σε διαγωνισμό τα πετρέλαια της Δυτικής Ελλάδας"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το Ιόνιο είναι κατά πολλούς σημαντικότερη πηγή ενέργειας από την Κρήτη. Όσο κι αν μπορεί να μην αρκούν τα έσοδα από την όποια εκμετάλλευση για την οικονομική αυτάρκεια της χώρας, ο βαθμός ενεργειακής αυτονομίας και ο γεωπολιτικός ρόλος της ενέργειας στο νέο παγκόσμιο σκηνικό αρκούν για να αποτελέσουν ισχυρότατο κίνητρο, έστω και καθυστερημένης αξιοποίησης των εθνικών δυνατοτήτων σε αυτόν τον τομέα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς ότι η Ελλάδα ...ζήλεψε την δόξα των αδελφών Κυπρίων, καθώς η συγκεκριμένη εξέλιξη προετοιμάζεται εδώ και μήνες από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη και τους συνεργάτες του. Ωστόσο, λίγες μόνο μέρες μετά τις εντυπωσιακές κυπριακές ανακοινώσεις για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που διαπιστώθηκαν έπειτα από γεωτρήσεις στο οικόπεδο 12 (διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ) η κυβέρνηση προκηρύσσει - πιθανότατα εντός της ημέρας - διαγωνισμούς για την πραγματοποίηση γεωτρήσεων σε διαπιστωμένα κοιτάσματα της Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για περιοχές στα Ιωάννινα, στον Πατραϊκό Κόλπο και στο Κατάκωλο, όπου τα αποθέματα εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να αποφέρουν για τα επόμενα 20 με 25 χρόνια στο Δημόσιο έσοδα 15 με 20 δισ. δολάρια, με τιμές βαρελιού 80 έως 100 δολάρια. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=168662


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS