Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , ECONOMICS - Οικονομία - "Κρίσιμες επαφές για τους όρους ανταλλαγής ομολόγων"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οι γενικοί οικονομικοί όροι είναι αυτοί που τέθηκαν στην αρχική συμφωνία (50% μείωση της ονομαστικής αξίας). Το ζήτημα για το οποίο δεν έχουμε λάβει ακόμα απάντηση είναι το δίκαιο που θα διέπει τα νέα χρεώγραφα. Όσο κι αν ήδη υπάρχουν κάποια δις παλαιών εντόκων γραμματίων ξένου νομίσματος σε διεθνές δίκαιο (με τις γνωστές συνέπειες), η τάξη μεγέθους των δεκάδων δις τις νέας συμφωνίας εγείρει απορίες και νέα θέματα προς συζήτηση! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Κρίσιμη είναι η αυριανή μέρα για τον σχηματισμό των όρων της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI+), καθώς ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, θα βρεθεί στην Αθήνα και θα έχει επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους και πιθανόν με τον πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο.

Χθες το βράδυ, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ συναντήθηκε στο Βερολίνο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ. Βασικό θέμα συζήτησης στο δείπνο των δύο ισχυρών γυναικών ήταν η χώρα μας, καθώς ο χρόνος εξαντλείται για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Επίσης, χθες η κυρία Λαγκάρντ συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον αντικαγκελάριο Φίλιπ Ρέσλερ. Σήμερα μεταβαίνει στη Γαλλία, όπου θα έχει συζητήσεις με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία για το PSI αναμένεται να είναι έτοιμη στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ οι όροι θα εξεταστούν εντός της τρέχουσας. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν σε ξένα δίκτυα ότι η συμφωνία προβλέπει ονομαστικό «κούρεμα» του χρέους 50%, ενώ η ελληνική πλευρά και η Ευρωζώνη είναι έτοιμες να εγκαταλείψουν την εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων και να προχωρήσουν σε υποχρεωτική εφόσον καταστεί αναγκαίο (Collective Action Clauses). (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100065_11/01/2012_468691


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS