Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Α. Σαμαράς: Πήραμε 16,3 δισ. ευρώ τη στιγμή που ο προϋπολογισμός της ΕΕ μειώθηκε

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όταν κατορθώνεις να πείσεις ότι η ύφεση χρειάζεται στήριξη της αγροτικής παραγωγής (αμείωτα τα κονδύλια!) και των επενδυτικών πρωτοβουλιών που αναστρέφουν το αρνητικό κλίμα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ποσό 16,3 δισ. ευρώ έχει να λάβει η Ελλάδα από τα κοινοτικά κονδύλια, όπως εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Αναλύοντας το εν λόγω ποσό, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι 14,5 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένα ακόμη ποσό, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, θα δοθεί στην Ελλάδα, έπειτα από την αναθεώρηση των ποσοστών συμμετοχής της στα κοινοτικά κονδύλια, λόγω μείωσης του ΑΕΠ.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη αύξηση απ' όλες τις χώρες της ΕΕ, ενώ σημείωσε ότι, έπειτα από ελληνική πρωτοβουλία, θα δοθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση έξτρα κονδύλια για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και στις 27 χώρες - μέλη.

Ο πρωθυπουργός, στις δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει ειδική, ευθεία αναφορά για την Ελλάδα, βάσει της οποίας η χώρα μας θα εισπράξει τα 16,3 δισ. μετά το 2016.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν θα μειωθούν τα χρήματα για τις επενδύσεις στην αγροτική ανάπτυξη και την ύπαιθρο. Ειδικότερα, τα χρήματα, τα οποία θα δοθούν για τους αγρότες θα ανέλθουν συνολικά στο ποσό των 3,9 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=256124

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS