Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - FT: «Επιστρέφει» η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το αναβαθμισμένο διεθνές κλίμα και η επιμονή σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις πρέπει να είναι το όχημα τόσο για την προώθηση ενός επενδυτικού σοκ αλλά και για σταδιακές (όσο βελτιώνεται η δημοσιονομική εικόνα) επιμέρους διορθώσεις της υφεσιακής πολιτικής. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, σχολιάζουν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους, όπου γίνεται εκτενής αναφορά στις δραστηριότητας μεγάλων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται εκτιμήσεις επιχειρηματιών σχετικά με τη δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα, γεγονός που η εφημερίδα αποδίδει στη μείωση κατά 30% με 35% στους μισθούς την τελευταία διετία και στην μεγαλύτερη πλέον ευελιξία στην αγορά εργασίας.

Επίσης, το δημοσίευμα επικαλείται την πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ στην οποία αναφέρεται ότι «η αβεβαιότητα που σημειώθηκε τους προηγούμενους μήνες έχει σαφώς υποχωρήσει, καθώς η συνέχιση της χρηματοδότησης της οικονομίας (από την Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), έχει "χτίσει" την αξιοπιστία».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις προβλέψεις των τραπεζών για ανάκαμψη ης οικονομίας από το γ' τρίμηνο του 2013, ενώ υπογραμμίζεται ιδιαίτερα το γεγονός ότι πολυεθνικές, όπως η Unilever και η Procter & Gamble, έχουν ανακοινώσει σχέδια επέκτασης των δραστηριοτήτων τους στη χώρα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63779785

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS