Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Υπερτράπεζα με τα «κόκκινα» δάνεια 7 τραπεζών

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Λέγαμε ότι οι επισφάλειες είναι μια βραδυφλεγής βόμβα σχεδόν εξίσου σημαντική με την απομείωση των ομολόγων. Τώρα που το θέμα αρχίζει να γίνεται μη διαχειρίσιμο (αφού αποφεύχθηκαν έγκαιρες παρεμβάσεις) καταλήγουμε στην κλασική διεθνή συνταγή των τελευταίων ετών. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέψει τη δημιουργία μίας πανελλαδικής bad bank, με τη μορφή εταιρείας διαχείρισης, η οποία θα αναλάβει όλα τα προβληματικά δάνεια, είτε αυτά προέρχονται από τράπεζες που «έσπασαν» στα δύο, όπως έχει γίνει με τις περιπτώσεις της Αγροτικής, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Proton, είτε αποτελούν χαρτοφυλάκιο των συστημικών τραπεζών.

Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, εξυπηρετείται διπλός στόχος:

- Να «σωθούν» αρκετά ακίνητα -κατοικίες και επαγγελματική στέγη- από τον αναγκαστικό πλειστηριασμό και να δοθεί στους ιδιοκτήτες τους μια δεύτερη ευκαιρία.
- Να «καθαρίσουν» τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών από τα «βαρίδια» των προβληματικών δανείων.

Την ίδια ώρα, οι επίτροποι που έχουν τοποθετηθεί από την τρόικα στις συστημικές τράπεζες έχουν ξεκινήσει ενδελεχή έλεγχο των «κακών» δανείων. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63777837

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS