Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Ρώσοι: «Ο Σαμαράς κάνει πολύ καλή δουλειά»

ΒΗΜΑτοδότης

Σήμερα θα σας αποκαλύψω τι γύρευαν οι Ρώσοι στη Βουλή, πρωινιάτικα Παρασκευής, ποιους συνάντησαν, τι είπαν, τι υποσχέθηκαν και ποια είναι η άποψη της Μόσχας τόσο για τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά όσο και για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλ. Τσίπρα.

Παρασκευή πρωί λοιπόν και ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα (γεωργιανής καταγωγής) κ. Βλαντίμιρ Τσικβίσβλι περνούσε με τη Mercedes του την πύλη της Βουλής. Είχε εγκάρδια (προγραμματισμένη) συνάντηση με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτη, πλην όμως δεν ήταν μία τυπική συνάντηση. Συζήτησαν τα πάντα. Από τις επενδύσεις που ενδιαφέρονται οι Ρώσοι να κάνουν στην Ελλάδα, έως και τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας που αναμένεται να υπογραφεί ανάμεσα στις δύο χώρες με την άφιξη σε λίγες ημέρες του Ρώσου υπουργού Άμυνας στην Αθήνα.

Ο Ρώσος πρεσβευτής αναφέρθηκε, όπως με πληροφόρησαν και στον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά με πολύ κολακευτικά λόγια, λέγοντας μάλιστα ότι «κάνει πολύ καλά τη δουλειά του». Έκανε αναφορά και για τον κ. Αλ. Τσίπρα, με τον οποίο να σημειώσω συναντήθηκε προσφάτως σε δεξίωση της ρωσικής πρεσβείας, λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται τα προβλήματα της αντιπολίτευσης». Για κανέναν άλλον αρχηγό κόμματος δεν θέλησε ο Ρώσος πρεσβευτής να αναφερθεί.

Έκανε ωστόσο λόγο για τις επενδύσεις στις οποίες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν οι Ρώσοι και ήταν τόσο πολλές που αιφνιδίασαν τον συνομιλητή του κ. Βαρβιτσιώτη: Από λιμάνια, τρένα, αεροδρόμια έως βεβαίως για το φυσικό αέριο, για το οποίο οι Ρώσοι δείχνουν σταθερό ενδιαφέρον: «Η θέση μας για το φυσικό αέριο είναι ότι δεν αποκλείουμε κανέναν και οι διαγωνισμοί θα γίνουν με πλήρη διαφάνεια. Όποιος θα δώσει τα περισσότερα θα πάρει τη δουλειά», του είπε χαμογελώντας ο κ. Βαρβιτισιώτης.

Επιπλέον οι Ρώσοι φάνηκαν πρόθυμοι να στείλουν την Ελλάδα τον δικό τους πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας για κοινή συνεδρίαση με την ελληνική κοινοβουλευτική επιτροπή και ακόμα είπαν ότι ετοιμάζουν μία συμφωνία για τους εξοπλισμούς. Δηλαδή εάν η Ελλάδα όποτε αποφασίσει να αγοράσει ρωσικά όπλα, η συμφωνία να είναι διακρατική (και όχι μέσω εταιρειών), όπως η συμφωνία που ισχύει με τις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=498577

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS