Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Ο εγκέφαλος αναγνωρίζει τον σύντροφο της ζωής μας

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ο ποιητής θέλει να πει κάτι πολύ απλό που δεν απομυθοποιεί το συναίσθημα. Ότι αυτό που ονομάζουμε χημεία, η ροή δηλαδή της επικοινωνίας και της διανοητικής επαφής, αποτυπώνεται και στη λειτουργία του εγκεφάλου. Τόσο απλό και τόσο αληθινό! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Όσα ξέρει ο εγκέφαλος δεν γνωρίζει η καρδιά. Οι παλμοί της μπορεί να χτυπούν δυνατά όταν δύο ερωτευμένοι άνθρωποι βρίσκονται μαζί, όμως η δραστηριότητα του εγκεφάλου είναι εκείνη που φανερώνει αν η σχέση θα είναι το ίδιο δυνατή και ύστερα από πολλά χρόνια.

Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν επιστήμονες που… μπήκαν στο μυαλό ανθρώπων την περίοδο που βρίσκονταν στην αρχή ενός σοβαρού - όπως όλα έδειχναν - δεσμού. Μελέτησαν τους εγκεφάλους ερωτευμένων ανθρώπων και πρόσεξαν ότι κάθε φορά που ο ένας από τους δύο σκεφτόταν τον άλλο, τότε ο εγκέφαλός του παρουσίαζε έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Αυτή η ξαφνική εγρήγορση κρύβει, σύμφωνα με τους ειδικούς που έκαναν την έρευνα, πληροφορίες για τη μακροβιότητα ή όχι της νέας σχέσης.

Οι ειδικοί με επικεφαλής τον Ξιαομένγκ Χου, που είναι καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Brown της Νέας Υόρκης, χρησιμοποίησαν απεικονιστικές τεχνικές εγκεφάλου για να διαπιστώσουν πώς αντιδρούσαν οι νευρώνες των ανθρώπων όταν κοίταζαν φωτογραφίες των συντρόφων τους και ανακαλούσαν στη μνήμη τους στιγμές που έζησαν μαζί, το χρονικό διάστημα που διαρκεί η σχέση τους.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/news/world/article/5000997/o-egkefalos-anagnwrizei-ton-syntrofo-ths-zwhs-mas/

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS