Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Σαμαράς: «Πρώτα θα συνεννοείστε και μετά θα μιλάτε»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οι αναλύσεις σε "φιλοσοφικό" επίπεδο είναι χρήσιμες όταν μπορούν να δίνουν μια ολοκληρωμένη θεωρητική εικόνα ενός θέματος (πράγμα που δεν έκανε ο Μέργος μένοντας σε μια μονοδιάστατη προσέγγιση του κόστους εργασίας και των παραγόντων ανταγωνιστικότητας). Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Τέλος στις κυβερνητικές παραφωνίες επιδιώκει να βάλει ο Αντώνης Σαμαράς, αναγνωρίζοντας ότι λειτουργούν ως τροχοπέδη στην προσπάθεια της κυβέρνησης, ρίχνουν νερό στον μύλο της αντιπολίτευσης και προκαλούν σύγχυση στην κοινωνία. Στο πρωθυπουργικό επιτελείο θεωρούν ότι το ζήτημα που ανέκυψε με την παρέμβαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργο Μέργου, για το ύψος του κατώτατου μισθού, ήρθε να ξεχειλίσει το ποτήρι με τα φάλτσα της τελευταίας περιόδου, τα οποία απειλούν όχι μόνο να υπερκαλύψουν τα θετικά αποτελέσματα της κυβερνητικής προσπάθειας, αλλά να βάλουν σε δοκιμασία και τη συνοχή του τρικομματικού συνασπισμού.

Με άμεσο στόχο να ανατρέψει αυτή την εικόνα, ο Πρωθυπουργός συγκαλεί αύριο το Υπουργικό Συμβούλιο και, κατά πληροφορίες, θα απευθύνει αυστηρές συστάσεις προς υπουργούς και υφυπουργούς για συνεννόηση και συνέργειες. Η συνεδρίαση θα έχει ως αντικείμενο τη μέγιστη αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, αλλά αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν συνεργάτες του Πρωθυπουργού, για να τεθούν όλα τα μέλη της κυβέρνησης προ των ευθυνών τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς έχει ήδη διαμηνύσει σε υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς να αποφεύγουν παρεμβάσεις χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου, για την πολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση κάθε ζητήματος. Παράλληλα, έχει επιβληθεί σιγή ασυρμάτου σε όλους τους γενικούς γραμματείς, με βασικό επιχείρημα ότι ανακοινώσεις και σχολιασμοί θα πρέπει να γίνονται από τους υπουργούς και τους υφυπουργούς που έχουν και την πολιτική ευθύνη. (Διαβα΄στε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/news/politics/article/5001080/prwta-tha-synennoeiste-kai-meta-tha-milate/

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS