Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Αντιπαράθεση για το «λάθος» του ΔΝΤ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Πολύ φοβάμαι ότι η συζήτηση για το "λάθος" δεν γίνεται από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ απλά ως βάση για διόρθωση αναποτελεσματικών σημείων της μνημονιακής πολιτικής αλλά ως δικαιολογία για συνέχιση του στρουθοκαμηλισμού όσον αφορά τις μεταρρυθμιστικές ανάγκες του κρατικού και παραγωγικού συστήματος. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στουρνάρας: Διαπραγματευτήκαμε σκληρά με πράξεις, όχι με λεονταρισμούς.
Τσίπρας: Αδυναμία αξιολόγησης της ομολογίας του Ταμείου από την κυβέρνηση.

Στις κατηγορίες του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, περί μη εκμετάλλευσης της παραδοχής του «λάθους» από πλευράς του ΔΝΤ απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας. 

Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως «η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά από την πρώτη ημέρα με πράξεις και έργα και όχι με λεονταρισμούς», καθώς και ότι «το λάθος των πολλαπλασιαστών έχει μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης από την ελληνική πλευρά πολύ πριν ξεκινήσει ο διάλογος από τον κ. Μπλανσάρ».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ρεν, ο Γιάννης Στουρνάρας είπε πως κάνει λάθος αν πιστεύει πως όλη η ύφεση οφείλεται στα λάθη της Ελλάδας. Ο υπουργός Οικονομικών επίσης είπε πως ο κ.Τσίπρας διαστρέβλωσε τα λεγόμενά του στο Eurogroup, λέγοντας πως ζήτησε κοινή δήλωση από ΕΕ και ΔΝΥ και δεν την πήρε, ενώ μίλησε για «διαφορετικές απόψεις» Ρεν- ΔΝΤ. Εν συνεχεία, επέρριψε ευθύνες στους εταίρους για καθυστέρηση στο να αντιληφθούν τα προβλήματα στην αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης. Παράλληλα, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα «πρόταση": «Σας έχω προκαλέσει εδώ και μήνες να μας πείτε την πρότασή σας, τι θα κάνουμε αν βγούμε από το μνημόνιο». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_15/02/2013_483223

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS