Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Ανοιχτά όλα τα εσωτερικά «μέτωπα» για την κυβέρνηση

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με το βλέμμα και τη σκέψη στην καθημερινότητα του πολίτη. Η μακροοικονομία θέλει το χρόνο της και οι πολιτικοί σε διεθνές επίπεδο ακόμα περισσότερο για να δράσουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κινήσεις, ακόμα και μηδενικού κόστους, που μπορούν να βελτιώσουν την ασφάλεια, να λειάνουν κοινωνικές ανισότητες. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Παρά τις επιτυχίες του πρωθυπουργού στο εξωτερικό όπως η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ οι οιωνοί δεν είναι καλοί για την κυβέρνηση που στο εσωτερικό έχει να αντιμετωπίσει την δύσκολη οικονομική καθημερινότητα των πολιτών και τις πολιτικές της παρενέργειες.

Η αποκατάσταση της εξωτερικής αξιοπιστίας και η αλλαγή της εικόνας της χώρας- συνθήκη αναγκαία για την ανάκαμψη της οικονομίας- μπορεί να αποδώσουν μακροπρόθεσμα, στο άμεσο μέλλον όμως η κυβέρνηση έχει να διαχειριστεί την αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους που προκαλεί υστέρηση στα έσοδα. Η κυβέρνηση φοβάται ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με το κίνημα “δεν έχω να πληρώσω” των πολιτών που έχουν μειωθεί δραματικά τα εισοδήματά τους τα τελευταία τρία χρόνια. Ενώ η κατάσταση είναι οριακή σε μεγάλο αριθμό νοικοκυριών το κλίμα θα επιβαρυνθεί περαιτέρω από την απτή πια υποβάθμιση στην Υγεία, στην Παιδεία, στο κοινωνικό κράτος. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=256448

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS