Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - H κυβέρνηση ετοιμάζει νόμο που θα «φρενάρει» τις απεργίες

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Δεν είναι καιρός για προσαρμογή του τρόπου με τον οποίο συνήθως κρατικοδίαιτες μειοψηφίες (άεργων εργατοπατέρων σε μόνιμη άδεια) επιβάλλουν μορφές κινητοποιήσεων που προσβλέπουν στην πίεση της εκάστοτε κυβέρνησης μέσω της ταλαιπωρίας των πολιτών; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε διάλογο με τις συνδικαλιστές οργανώσεις προκειμένου μέσα στο επόμενο διάστημα να προωθήσει ένα πλαίσιο αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου μέχρι το τέλος του 2013.

Όπως δήλωσε στο «Βήμα της Κυριακής» κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης: «Δεν μπορεί να υποχρεωνόμαστε σε συνεχείς επιστρατεύσεις απεργών για να λειτουργήσει η κοινωνία και την ίδια στιγμή, να διατηρούμε τη δυνατότητα ολιγομελών σωματείων να ακινητοποιούν δημόσιες επιχειρήσεις».

Στο μεταξύ, οι κεντρικοί άξονες των αλλαγών αφορούν από τη μία τον υπάρχοντα τρόπο κήρυξης μιας απεργιακής κινητοποίησης, αλλά και τη σύσταση των συνδικαλιστικών οργανώσεων και από την άλλη την οργάνωση του κινήματος σε νέες βάσεις που θα ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες, ενώ σύμφωνα με το «Βήμα» αναμένεται να επανεξεταστούν και τα δικαιώματα των συνδικαλιστών, με κύριο στόχο τις συνδικαλιστικές άδειες.

Οι αλλαγές

Οι αλλαγές που συζητούνται στο επιτελείο του υπουργείου Εργασίας αφορούν όλη τη δομή του νόμου, τη λειτουργία των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων κλπ. Τα βασικά σημεία επικεντρώνονται στα εξής: (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: IEFIMERIDA.GR
http://www.iefimerida.gr/news/90024/h-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%C2%AB%CF%86%CF%81%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%B9%C2%BB-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS