Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Στον εισαγγελέα φάκελοι με υποθέσεις παράνομων εξαγωγών φαρμάκων

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - "Πατριώτες" που μπορεί και να ξιφουλκούν σε τηλεοπτικά παράθυρα, εξάγουν φάρμακα στη... Γερμανία σε ακριβές τιμές, δημιουργώντας τεχνητή έλλειψη στην Ελλάδα (για να ξαναβγούν στα παράθυρα ωρυόμενοι για τις εξελίξεις!) Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στη Δικαιοσύνη θα αποσταλούν οι φάκελοι με τις παράνομες εξαγωγές φαρμάκων, ενώ το υπουργείο Υγείας μελετά την αλλαγή νομοθετικού πλαισίου προς την κατεύθυνση αυστηρότερων ποινών για τους παραβάτες.

Οι ελλείψεις εστιάζονται σε 75 σκευάσματα, όλα εξαγώγιμα, και όχι αναντικατάστατα, καθώς υπάρχουν άλλα με την ίδια θεραπευτική δυνατότητα, σύμφωνα με στοιχεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου που παρουσίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για αντιφλεγμονώδη, για φάρμακα που αντιμετωπίζουν καρδιαγγειακά νοσήματα, ημικρανίες και τη στυτική δυσλειτουργία.

«Οι επανεξαγωγές φαρμάκων είναι νόμιμες όταν δεν δημιουργούν πρόβλημα στην αγορά», ανέφερε ο κ. Σαλμάς, προσθέτοντας όμως ότι έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες περιπτώσεις στην Ελλάδα, όπου γίνονται παράνομα και ανεξέλεγκτα, με στόχο το κέρδος, καθώς οι τιμές των φαρμάκων σε άλλες χώρες είναι αυξημένες. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=216845&catID=3

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS