Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Ρυθμίσεις-σκούπα για δόμηση σε πρώην δασικές εκτάσεις

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Διεκπεραίωση "αμαρτωλών" εκκρεμοτήτων του παρελθόντος. Θεμιτή, αν κι όχι υποχρεωτικά ευχάριστη, στο βαθμό που θα υπάρξει τελειωτικό στοπ με ολοκλήρωση δασολογίου, κτηματολογίου, ψηφιοποίηση βάσης δεδομένων κλπ.. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Κανένα ακίνητο που βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως δεν θα μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί δασικό. Ειδικότερα, το Δημόσιο χάνει το δικαίωμα να επικαλείται δικαιώματα κυριότητας (ως δάση) σε καταπατημένα ακίνητα άνω των δύο στρεμμάτων, τα οποία σήμερα βρίσκονται εντός σχεδίου ή εντός ορίων οικισμού και κάποιος τα νέμεται για 30 χρόνια, ακόμη κι αν δεν έχει τίτλους ιδιοκτησίας. Θα πρέπει ωστόσο το Δημόσιο κατά το διάστημα αυτό να μην έχει αξιώσει την επιστροφή τους.

Επίσης, κύριος έναντι του Δημοσίου θα μπορεί να είναι και κάποιος ο οποίος νέμεται για δέκα έτη το ακίνητο αλλά διαθέτει νόμιμο τίτλο (κυρίως πρέπει να έχει αγοραπωλητήριο συμβόλαιο). Προϋπόθεση είναι να μην υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες και αμφισβητήσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Με αυτή την οριζόντια ρύθμιση αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) να επιλύσει μια σειρά προβλημάτων τα οποία είχαν δημιουργηθεί, με ευθύνη της Διοίκησης, σε εκτάσεις ανά την Ελλάδα οι οποίες είχαν άλλοτε δασικό χαρακτήρα αλλά έχουν πλέον δομηθεί. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=503106

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS