Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Τι πραγματικά θα συζητηθεί στη συνάντηση Σαμαρά - τρόικας

Πολλά και δύσκολα τα θέματα που έχει να επιλύσει ο πρωθυπουργός στην συνάντησή του με την Τρόικα στις 6 το απόγευμα, ένα μόλις 24ωρο πριν αναχωρήσει για την σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες όπου επιθυμεί διακαώς να ταξιδέψει με τον αέρα της συμφωνίας με τους εκπροσώπους των δανειστών και την επόμενη δόση «στο τσεπάκι».

Επειδή τις τελευταίες ώρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σενάρια με δύο όψεις, το parapolitika.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι κοντά στην πραγματικότητα είναι εκείνοι που έχουν την πληροφόρηση ότι το θέμα έχει...θρίλερ. Τι συμβαίνει αυτή την ώρα;

1) Οι τροικανοί δεν έχουν κάνει βήμα πίσω από όσα προβλέπονται στις ψηφισμένες μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας. Συζητούν σε καλό κλίμα και χωρίς εντάσεις αλλά δεν υποχωρούν ούτε εκατοστό.

2) Οι απολύσεις στ δημόσιο εξακολουθούν να αποτελούν το μεγαλύτερο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις. Αλλωστε πουθενά στο μνημόνιο, όπως επισημαίνουν, δεν αναφέρονται ούτε κινητικότητες, ούτε διαθεσιμότητες. Η αγγλική λέξη είναι «exit”. Δηλαδή «έξοδος». Εκεί είναι που ο κ. Σαμαράς θα εξηγήσει απόψε με στοιχεία και αριθμούς το πρόγραμμα της κυβέρνησης που οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η τρόικα τα ακούει αυτά με προσοχή αλλά έχει ενστάσεις στο οτι δεν προχωρούν τα πράγματα όταν στις διαδικασίες εμπλέκονται φορείς του δημοσίου, όπως π.χ. γιά τους επίορκους όπου οι υπηρεσίες εξακολουθούν να κωλλυσιεργούν κλπ γι αυτό ζητεί κατάλογο με αποχωρήσεις ανά υπηρεσία, τομέα, αριθμό , ημερομηνία εξόδου.

3) Ένα μεγάλο αγκάθι το οποίο βρίσκεται σε υψηλή προτεραιότητα για την τρόικα και έχει βγάλει κόκκινη κάρτα είναι το θέμα του Μητρώου των Δικηγόρων. Εκεί με απλά λόγια περιέχεται η απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος, δηλαδή να μπορούν να συσταθούν εταιρίες κάτι στο οποίο εναντιώνεται ο νομικός κόσμος στον οποίο βεβαίως συμπεριλαμβάνονται και βουλευτές. Η τρόικα θεωρεί οτι ο κ. Ρουπακιώτης , ως νομικός κι αυτός καθυστερεί αδικαολόγητα να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή.

4) Τέλος , και κρατήστε το αυτό, υπάρχει ένα υπουργείο στο οποίο ανακαλύφθηκε σημαντικό πρόβλημα που δεν υπήρχε μέχρι πρότινος στην ατζέντα και τώρα κυριαρχεί. Κληρονομιά από το...παρελθόν είναι !

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ετοιμάσει όλους τους φακέλους με τα στοιχεία και τους δείκτες αλλά και το οπλοστάσιο των επιχειρημάτων του σε μία προσπάθεια να τα βρει σε όλα με το τεχνικό κλιμάκιο, ευελπιστώντας οτι κι εκείνοι στο πλαίσιο των εντολών τους ως υπάλληλοι έχουν πάρει από τους προϊσταμένους τους τον βαθμό συνεννόησης μέχρι τον οποίο μπορούν να διαπραγματευτούν και να συναινέσουν. Αν όχι, τον λόγο έχει καθαρά η πολιτική, σε επίπεδο ηγετών. Και αυτό ο πρωθυπουργός το ξέρει καλά.

ΠΗΓΗ: APOSPASMA.GR
http://www.apospasma.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/445975/Default.aspx

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS