Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Κάτι αλλάζει

Οι εντυπώσεις είναι οπωσδήποτε θετικές. Και για την ακρίβεια είναι η πρώτη φορά από την υπαγωγή μας στον μηχανισμό στήριξης που η διαπραγμάτευση για την εκταμίευση μιας δόσης έκλεισε με θετικό για τη χώρα μας απολογισμό και με αισιόδοξες προοπτικές για τη συνέχεια. Υπό την προϋπόθεση πάντα ότι θα τηρήσουμε με συνέπεια τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την προχθεσινή συμφωνία με την τρόικα.

Ωστόσο, για πρώτη φορά έχουμε μια ρητή διαβεβαίωση των εκπροσώπων των εταίρων και δανειστών μας ότι δεν απειλούμαστε με περικοπές μισθών και συντάξεων ή με επιβολή πρόσθετων φόρων και ότι εκεί που σχεδόν αποκλειστικά θα πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας είναι στον περιορισμό της φοροδιαφυγής, έτσι ώστε βάσιμα να ελπίζουμε ότι αυτό που κάπως άρχισε να διαφαίνεται στο βάθος του τούνελ μπορεί και να είναι φως.

Φυσικά το θέμα των παρεμβάσεων στον δημόσιο τομέα αποτελεί ένα πεδίο στο οποίο κυρίως θα κριθούν η συνέπεια και η αποφασιστικότητά μας. Κι αυτή τη φορά δεν επιτρέπεται να υπάρξει η παραμικρή παρέκκλιση. Η νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων θα πρέπει να προωθηθεί άμεσα και τα σχέδια για την κατάργηση ή συγχώνευση δημόσιων οργανισμών και τη μείωση των οργανικών θέσεων του Δημοσίου θα πρέπει να καταρτιστούν το ταχύτερο δυνατό.

Αν μη τι άλλο, αυτή τη φορά ξέρουμε ότι κάτι αλλάζει. Ξέρουμε τι μπορούμε να ελπίζουμε τον Ιούνιο ή τι έχουμε να κερδίσουμε αν επιτευχθεί τελικά ο προσιτός, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος. Η κυβέρνηση δεν θα έχει καμία δικαιολογία, αν το θετικό αυτό για τη χώρα μας κλίμα επηρεαστεί αρνητικά για οποιονδήποτε λόγο.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22786&subid=2&pubid=63813528

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS