Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Σαμαράς: «Διαψεύδουμε τις Κασσάνδρες»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Και μόνο που ανοίγει επιτέλους επίσημα η συζήτηση για αναστροφή της φοροεπιδρομής, ξεκινώντας από το ΦΠΑ και το πετρέλαιο, για να περάσουμε σταδιακά στη φορολογία εισοδήματος, φαίνεται ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει στον αέρα! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Μήνυμα, με βασικό αποδέκτη την τρόικα, για φορολογικές ελαφρύνσεις προκειμένου να ενισχυθεί και το σχέδιο επιστροφής της χώρας μας στην ανάπτυξη έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι το μέτωπο του κυβερνητικού συνασπισμού παραμένει αρραγές. Ο Πρωθυπουργός, μιλώντας χθες το βράδυ στο συνέδριο του «Economist», προχώρησε σε εγκωμιαστικά σχόλια για την προσπάθεια των κυβερνητικών εταίρων.

«Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί σε αυτή την κυβέρνηση ξέρουμε πολύ καλά και τις δυσκολίες και τα ρίσκα που έχουμε πάρει... Γι' αυτό δεν μας αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Προχωράμε βήμα βήμα, συστηματικά, με σχεδιασμό, χωρίς τυμπανοκρουσίες αλλά και χωρίς δισταγμούς... Γιατί κερδίζει τελικά όποιος πιστεύει στον εαυτό του και στο μέλλον. Και εμείς πιστεύουμε - και οι τρεις μας - στο μέλλον της Ελλάδας. Εχουμε κάνει δουλειά μας να διαψεύδουμε τις Κασσάνδρες».

Ακόμη, προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει, κατά τις προσεχείς διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, να τεθεί το ζήτημα της μείωσης των φορολογικών βαρών. Ανέφερε μάλιστα ότι πρέπει να εξεταστεί μια γενική μείωση του ΦΠΑ και να μην περιοριστεί στον χώρο της εστίασης.

«Οι συντελεστές φορολόγησης πρέπει να υποχωρήσουν. Όλοι οι φορολογικοί συντελεστές. Ο ΦΠΑ πρώτα απ' όλα. Στην εστίαση, αλλά όχι μόνο στην εστίαση. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με 23% όταν όλες οι ανταγωνίστριες χώρες γύρω μας έχουν από 8% έως 10%. Δεν μπορούμε να βελτιώνουμε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας από πλευράς εργασιακού κόστους όταν την επιδεινώνουμε από πλευράς φορολογικής επιβάρυνσης», τόνισε.

Ψηλά στον κυβερνητικό σχεδιασμό βρίσκεται και η μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, αλλά ο κ. Σαμαράς άνοιξε χθες θέμα για αποκλιμάκωση τόσο στη φορολογία εισοδήματος («έχουμε ήδη κάνει κάποια μικρά βήματα, όμως χρειάζονται κι άλλα», επισήμανε) όσο και στη φορολόγηση των επιχειρηματικών κερδών, για τα οποία ανέφερε ότι είναι «διακηρυγμένος προσωπικός στόχος του» για ενιαίο συντελεστή 15% σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Πρόσθεσε δε ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα θα επιδείξει πρωτογενή πλεονάσματα και σταθεροποιηθεί σε αυτό το σκηνικό, η κυβέρνηση «θα κινηθεί αποφασιστικά» για μείωση των συντελεστών.

Για την πορεία του ελληνικού προγράμματος εξέπεμψε εκ νέου μηνύματα αισιοδοξίας, αναφέροντας ότι ναι μεν η χώρα δεν έχει ακόμη ξεπεράσει την κρίση, αλλά «το φως αρχίζει επιτέλους να φαίνεται στην άκρη του τούνελ». Παράλληλα, διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει όσους πλήττονται από την κρίση, αλλά έχει αποφασίσει να συγκρουστεί «με εκείνους που αντιδρούν γιατί είχαν βολευτεί σε ένα σύστημα παρασιτικό». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/news/politics/article/5012573/diapseydoyme-tis-kassandres/

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS