Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Αντ. Σαμαράς: Χτίζουμε την Ελλάδα που μας αξίζει (βίντεο)

Στο μήνυμα του μετά την επίτευξη της συμφωνίας με την τρόικα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα πιάνει τους στόχους, ενώ το πρόγραμμα βελτιώνεται.

«Πετύχαμε την πρώτη μικρή ανακούφιση κι ανοίξαμε το δρόμο για να υπάρξουν κι άλλες ελαφρύνσεις στο μέλλον. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πετυχαίνουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Κι αυτό το στόχο, το να πετύχουμε φέτος πρωτογενές πλεόνασμα, μέχρι στιγμής τον επιτυγχάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι σε λίγα χρόνια η Ελλάδα δεν θα εξαρτάται από μνημόνια, λέγοντας: «Η Ελλάδα θα είναι ισχυρή και ανταγωνιστική». «Στόχος να βγούμε από την κρίση, να βγούμε από τα μνημόνια, αλλά να παραμείνουμε στο ευρώ, στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης», επεσήμανε ο πρωθυπουργός...

Επιπλέον, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η κατάσταση έχει αρχίσει να αλλάζει. «Δεν σας λέω -κάθε άλλο- ότι τα δύσκολα πια πέρασαν. Σας λέω, όμως, ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο. Και η κατάσταση έχει αρχίσει να αλλάζει. Η ψυχολογία έχει αρχίσει να αλλάζει. Σε λίγο η βελτίωση αυτή θα γίνεται αισθητή από όλο και περισσότερους. Ενώ πέρα από τη ρευστότητα που τον επόμενο μήνα αποκαθίσταται, από τον Ιούνιο προβλέπονται εισπράξεις ρεκόρ από τον Τουρισμό μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Στόχος μας παραμένει: να βγούμε από την κρίση, να βγούμε από τα «μνημόνια», αλλά να παραμείνουμε στο Ευρώ, να παραμείνουμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Τώρα παλεύουμε για επενδύσεις, για ανάκαμψη, για ανακούφιση των ανέργων, αλλά και για μείωση της ανεργίας», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς. Εξάλλου, επεσήμανε ότι επαναλαμβάνεται επίσημα, η δέσμευση των εταίρων μας, ότι μόλις πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα θα μπορούμε να ζητήσουμε παραπάνω περικοπή του δημοσίου χρέους, πράγμα που, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα επιταχύνει την έξοδό μας από την κρίση.


ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=225571&catID=1

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS