Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Γ. Στουρνάρας: Εθνικός στόχος το πρωτογενές πλεόνασμα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το πρωτογενές πλεόνασμα φέρνει νέα απομείωση χρέους (πιθανότατα με μηδενισμό επιτοκίων και ακόμα μεγαλύτερη επιμήκυνση αποπληρωμής) άρα ελάφρυνση ετήσιων τόκων και περαιτέρω πλεόνασμα (με το 70% από αυτό να κατευθύνεται σε δράσεις ενίσχυσης των πιο ευπαθών κοινωνικών ομάδων). Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Μήνυμα «αισιοδοξίας, όχι όμως εφησυχασμού» θέλησε να στείλει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας όσον αφορά τη συμφωνία με την τρόικα, ξεκαθαρίζοντας ότι «μέχρι να μπορέσει η Ελλάδα να βγει στις αγορές ο δρόμος παραμένει ακόμα δύσβατος».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με την τρόικα και την τελική συμφωνία που επιτεύχθηκε, ο ΥΠΟΙΚ τόνισε πάντως ότι έως τώρα έχουν διανυθεί περισσότερο από τα 2/3 της απόστασης όσον αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή και περισσότερο από τα 3/4 της απόστασης όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα.

Ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε «μείζων εθνικό στόχο» την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ακόμα και από φέτος προκειμένου, όπως είπε, να ενεργοποιηθεί η ρήτρα του Eurogroup για τη μείωση του χρέους. «Μείζων πρόκληση», πρόσθεσε, «είναι ο συνδυασμός της δημοσιονομικής προσαρμογής και της οικονομικής ανάπτυξης».

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/640569

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS