Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Ο Σόιμπλε ετοιμάζει συμβιβασμό για πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Περίπλοκες διανοητικές διαδρομές τεχνικών προσεγγίσεων σε ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα. Θέλουμε μια ισχυρή Ευρωζώνη; Μόνο με αλληλεγγύη και συνοχή μπορεί να επιτευχθεί. Η λύση δεν είναι να σύρονται πίσω από τις εξελίξεις υιοθετώντας προτάσεις που θα έπρεπε εξαρχής να έχουν προτιμηθεί, αλλά να δημιουργούν το περιβάλλον για το λειτουργικό αναπτυξιακό μέλλον της Ευρώπης. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Αναφορικά με τη διαμάχη για τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στην εξυγίανση των οικονομικών της Ελλάδας, ε, σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel»,  προτίθεται να προτείνει στην ΕΚΤ συμβιβαστική πρόταση. Σύμφωνα με σχέδιο, που επεξεργάζεται ειδική ομάδα του Υπουργείου του, η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να λάβει στο πλαίσιο ενός δεύτερου πακέτου διάσωσης εκτός από δανειακή βοήθεια ύψους 90 έως 120 δις ευρώ και ομόλογα του ευρωπαϊκού ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας EFSF.

Τα ομόλογα αυτά θα διοχετευτούν στη συνέχεια από την κυβέρνηση στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες θα μπορούν να καταθέσουν τους τίτλους ως εγγυήσεις για τη χρηματοδότησή τους από την ΕΚΤ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο Σόιμπλε θέλει να εξαλείψει τις αντιρρήσεις της ΕΚΤ, εξαιτίας των οποίων έχει αποτύχει μέχρι τώρα το σχέδιο εθελοντικής συμμετοχής ιδιωτών πιστωτών στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. (Διαβάστε περισσότερα..)


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS