Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία -"Βενιζέλος: Μέχρι το τέλος Ιουνίου Μεσοπρόθεσμο κι εφαρμοστικός νόμος

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Στρατευμένοι στην υπηρεσία της καλύτερης εφαρμογής του μνημονίου με τις γνωστές αναφορές σε μια ασαφή συναίνεση - συνενοχή και "αστειότητες" για διαπραγμάτευση μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου!! Όλα τα δήθεν θαύματα κρατούν πολύ λίγο, έτσι κι η επικοινωνιακή διαχείριση της εσωκομματικής και κοινωνικής αντίδρασης έχει κοντά ποδάρια... Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...


Την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, ως προς την εφαρμογή του Μνημονίου παρουσίασε ως «άμεση και επιτακτική ανάγκη» ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνόδου του Eurogroup. Εκτίμησε ότι έγινε σημαντικό βήμα για την έγκαιρη εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το Μεσοπρόθεσμο και ο νόμος για την εφαρμογή του θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.
"Το προέχον είναι να διαμορφωθεί μια καθαρή σχέση εμπιστοσύνης, να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, να εκταμιευτεί η πέμπτη δόση", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι "στο Eurogroup υπάρχει μια εδραιωμένη πεποίθηση γύρω από τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα". Απέδωσε ευθύνες για το έλλειμμα αξιοπιστίας της Ελλάδας και στην αντιπολίτευση, αναφέροντας πως "σε αντίθεση με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία που εμφανίζονται με υψηλό βαθμό εσωτερικής πολιτικής συναίνεσης, για την Ελλάδα η εθνική ενότητα τίθεται ως προϋπόθεση από τους εταίρους μας, ενώ έπρεπε να είναι αποτέλεσμα του ενστίκτου αυτοσυντήρησης του Έθνους μας".
Όσον αφορά στις συζητήσεις των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης για το ελληνικό πρόβλημα, σημείωσε ότι έγινε αποδεκτό από όλους ότι δεν αρκεί η θεσμική συμμετοχή, αλλά απαιτείται και η "απολύτως εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών με τη μορφή διακράτησης υφισταμένων ομολόγων, τα οποία λήγουν". (Διαβάστε περισσότερα..)
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS