Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Ελεύθερα τα πετρελαιοκίνητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη"

Την απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προανήγγειλε χθες µιλώντας στη Βουλή, ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Θα επανεξετάσουµε την απαγόρευση της πετρελαιοκίνησης στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη», τόνισε χαρακτηριστικά. «Για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη µείωση του µεταφορικού κόστους επιχειρήσεων και καταναλωτών. Οι σύγχρονες τεχνολογίες πετρελαιοκίνησης έχουν οδηγήσει όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε αυτήν την κατεύθυνση».



Η πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχει µπλοκάρει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, µε πρόσχηµα την προστασία του περιβάλλοντος. Ωστόσο, η εκτίµηση είναι ότι πάνω από 80.000 πετρελαιοκίνητα παλιάς και νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους δρόµους των δύο πόλεων, επιβαρύνοντας την ατµόσφαιρα µε αιωρούµενα σωµατίδια που συνδέονται µε σοβαρά αναπνευστικά προβλήµατα.

Την ίδια ώρα, το ερώτηµα ντίζελ ή βενζίνη έχει απαντηθεί εδώ και χρόνια στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, όπου όχι µόνο επιτρέπεται η πετρελαιοκίνηση, αλλά σε ορισµένες αγορές – π.χ. στην ιταλική – κυριαρχεί όσον αφορά στις πωλήσεις αυτοκινήτων.  (Διαβάστε περισσότερα...)



ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4636665


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS