ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η πολιτική απόφαση που θα έδινε ανάσα σωτηρίας στις Ευρωπαϊκές τράπεζες (θυμηθείτε την ιστορία της βελγικής DEXIA που αναδείξαμε πριν λίγες ημέρες), ώσπου να ολοκληρωθούν οι εκλογικές εξελίξεις σε Γερμανία και Γαλλία, δόθηκε!! Η έντεχνη επικοινωνιακή κυβερνητική διαχείριση με τη διασπορά ειδήσεων για επικείμενη καταστροφή κι επιστροφή στη δραχμή, της δίνει το διακίωμα να "πανηγυρίζει" για μια ακόμα "επιτυχία" (μετά τη "σωτηρία" του Μνημονίου και την επιμήκυνση του δανείου από την Τρόικα!!). Μόνο που η δημοσιονομική συνταγή φορολογικού στραγγαλισμού της αγοράς και των νοικοκυρίων δεν αλλάζει και τα αποτέλεσματα προβλέπονται εξίσου πενιχρά. Θα οδηγηθούμε λοιπόν, το 2013, στο Μόνιμο μηχανισμό στήριξης και τις νέες επώδυνες θυσίες, έχοντας υποθηκεύσει σε εξαιρετικά υποτιμημένες αξίες το δημόσιο πλούτο!! Τους αξίζουν τα συγχαρητήρια, δεν νομίζεται!! Διαβάστε το ρεπορτάζ για τη νέα συμφωνία και τους όρους της!
Οι σκληροί όροι της τρόικας αποτυπώνονται στο συμβόλαιο για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης και το νέο δάνειο. Το κόστος των πρόσθετων μέτρων που απαιτούνται, υπολογίζεται στα 6,4 δισ. ευρώ
Άνοιξε την πόρτα για την εκταμίευση της δόσης των 12 δισ. ευρώ χθες η τρόικα, θέτοντας παράλληλα σκληρούς όρους για τη λήψη πρόσθετων μέτρων αλλά και τη στενή παρακολούθηση των μεταρρυθμίσεων από την ίδια με μόνιμα κλιμάκια.
Στο κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση, γίνεται λόγος για "συμφωνία επί μιας δέσμης μέτρων" και οριοθετείται η διάθεση της επόμενης δόσης "πιθανότατα στις αρχές Ιουλίου", αφού βεβαίως ληφθεί έγκριση από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ και το Γιουρογκρούπ. Ως προς τους όρους, αυτοί αφορούν κατά κύριο λόγο στα πρόσθετα μέτρα για το τρέχον έτος, τα οποία ανέρχονται στα 6,4 δισ. ευρώ και γίνεται αναφορά σε δέσμευση της κυβέρνησης για:
- σημαντική μείωση της απασχόλησης στον δημόσιο τομέα,
- αναδιάρθρωση ή κλείσιμο δημόσιων φορέων,
- εξορθολογισμό των επιδομάτων με ταυτόχρονη προστασία των πλέον ευάλωτων ομάδων,
- μείωση των φοροαπαλλαγών και
- αύξηση των φόρων στην ακίνητη περιουσία.
Οι ελληνικές τράπεζες χαρακτηρίζονται "υγιείς" και γνωστοποιείται πως θα δημιουργηθούν τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, τα οποία σε μόνιμη βάση θα συνδράμουν αλλά και θα παρακολουθούν την υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Και αυτό γιατί επείγει η επίσπευσή τους. (Διαβάστε περισσότερα...)
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63114977
0 σχόλια