Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Περισσότεροι από 100 οι νεκροί στη Νορβηγία"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Προσωπική παράνοια, ενορχηστρωμένη τρομοκρατική επίθεση, φανατικά πολιτικά κίνητρα;; Πιθανότατα λίγο απ' όλα αν και σε ανισόρροπες δόσεις! Σημεία μιας εποχής με έντονα πάθη, κοινωνική πίεση και ακραίες εκφράσεις! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν στο Νορβηγό συλληφθέντα για τη διπλή επίθεση στο Όσλο και το νησί Ουτόγια, που σύμφωνα με την αστυνομία, επέφερε το θάνατο τουλάχιστον 84 ανθρώπων στο νησί Ουτόγια και 17 στο Όσλο, καθώς και τον τραυματισμό 14 ανθρώπων.



Ο νορβηγός ο οποίος συνελήφθη μετά τη διπλή δολοφονική επίθεση στο Οσλο και τα περίχωρά του είναι 32 ετών και σύμφωνα με τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης ονομάζεται Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.
Αν και η αστυνομία αρνείται να επιβεβαιώσει τo όνομά του, ανακοίνωσε ωστόσο ότι από μία ιστοσελίδα του υπόπτου για τις επιθέσεις προκύπτει ότι προφανώς ο συλληφθείς είναι ακροδεξιός, με εχθρικές για το Ισλάμ απόψεις, φονταμενταλιστής. Η σελίδα του δράστη στο Facebook έχει μπλοκαριστεί, ωστόσο, σε αυτήν ο ίδιος ανέφερε ως ενδιαφέροντά του το μπόντι-μπίλντινγκ, τις συντηρητικές πολιτικές θέσεις και τη μασονία.
Τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο συλληφθείς είχε ανοίξει έναν λογαριασμό στο Twitter πριν από λίγες μέρες και είχε ανεβάσει ένα και μοναδικό μήνυμα στις 17 Ιουλίου: "Ενας άνθρωπος που έχει άποψη ισούται με 100.000 ανθρώπους που έχουν μόνο ενδιαφέροντα."
Μετά τη σύλληψη του 32χρονου η αστυνομία ανακάλυψε κρυμμένα εκρηκτικά στο νησί Οτόγια, ενώ έξω από το σπίτι που έχει δηλώσει ο δράστης ως διεύθυνση κατοικίας - ένα τετραόροφο με κόκκινα τούβλα- στο δυτικό Οσλο βρίσκονται περίπου δέκα αστυνομικοί. (Διαβάστε περισσότερα...)
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS