Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Καταδικαστέες και κυνικές οι δηλώσεις Ερντογάν"

"Όζουν κυνισμού" οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, δήλωσε ο Δ.Χριστόφιας, απαντώντας στις απειλές που εκτόξευσε ο Ερντογάν - ώρες πριν μεταβεί στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, παραμονή της επετείου της εισβολής του 74 - για πάγωμα σχέσεων με την ΕΕ, εφόσον δεν λυθεί το Κυπριακό μέχρι τον Ιούλιο του 2012, οπότε αναλαμβάνει την ευρωπαϊκή προεδρία η Κύπρος.


Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, τόνισε ότι οι σημερινές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, είναι απολύτως καταδικαστέες και "όζουν κυνισμού".

"Πρέπει να πω", δήλωσε ο κ. Χριστόφιας, "ότι αν θα ακολουθηθεί αυτή η γραμμή, δεν θα υπάρξει πιθανότητα για την παραμικρή πρόοδο στις συνομιλίες".

Σε ερώτηση, σχετικά με τις δηλώσεις Ερντογάν για μη επιστροφή της Αμμοχώστου και της Μόρφου, ο κ. Χριστόφιας ανέφερε, ότι τα Ηνωμένα Έθνη και πολλοί άλλοι στον διεθνή χώρο, ανέμεναν ότι "όταν παράνομα θα επισκεπτόταν ο Ταγίπ Ερντογάν τα Κατεχόμενα, θα έκανε κάποιες εξαγγελίες θετικού χαρακτήρα και όχι εκρηκτικές τοποθετήσεις".

Η συνέντευξη Ερντογάν
Την οργισμένη αντίδραση Χριστόφια προκάλεσαν οι δηλώσεις Ερνγοάν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Milliyet, στις οποίες μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Δεν θα έχουμε καμία επαφή με την Κυπριακή προεδρία. Οι σχέσεις με την ΕΕ θα παραμείνουν "παγωμένες" επί έξι μήνες".

"Το θεωρούμε όνειδος να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί τους (τους Ελληνοκύπριους) στα Ηνωμένα Έθνη. Δεν θα διαπραγματευθούμε με μία χώρα που δεν αναγνωρίζουμε". (Διαβάστε περισσότερα..)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS