Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - "Στο 95,7% η συμμετοχή στο ελληνικό PSI"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Καλό θα ήταν οι όποιοι πανηγυρισμοί για το ότι γίναμε η πρώτη χώρα του πυρήνα της ΟΝΕ που αναγκάζεται να διαγράψει χρέος να κοπάσουν. Οι αγορές δεν πρόκειται να ρίξουν τα δεκαετή μας ομόλογα κάτω από το 18-20%, ακριβώς επειδή η συνεχής βύθιση του ΑΕΠ μας κρατά το χρέος τα επόμενα έτη πέριξ του 140-150%. Η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του θα κριθεί αποκλειστικά από την αναδιοργάνωση του κράτους και της οικονομίας και τη δυνατότητα προσέλκυσης επενδύσεων το ταχύτερο δυνατό. Γι' αυτό ανασκουμπωθείτε κι αφήστε τα παλαμάκια για αργότερα! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους αποτρέποντας το ενδεχόμενο της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, ανοίγοντας το δρόμο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. «Αποφεύχθηκε ο κίνδυνος μίας σοβαρής κρίσης στην ευρωζώνη» τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ενώ και ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ δήλωσε πως η Ευρώπη, χάρη στα μέτρα που έλαβε για να περιορίσει την κρίση χρέους στους κόλπους της, δεν δημιουργεί πλέον σημαντικούς κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία.

Για «μία εντυπωσιακή, μη αναμενόμενη διεθνώς επιτυχία» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή για την έκβαση του PSI, λέγοντας πως η διαδικασία δεν ήταν μόνο μία επιτυχής αναδιάρθρωση του χρέους «αλλά και ψήφος εμπιστοσύνης» στην ελληνική οικονομία. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4701179

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS