Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - "Καφενείο η Ελλάς"

Του Χρήστου Ράπτη

Διαβάζω καθημερινά τα εμπιστευτικά έγγραφα του Wikileaks που αναδημοσιεύουν «Τα Νέα» και ομολογώ ότι έχω σοκαριστεί!

Αν πιστέψουμε αυτά που γράφονται -δεν τα έχει άλλωστε διαψεύσει κανείς- η Ελλάδα είναι ένα ατέλειωτο σουρωτήρι όπου οι ξένες μυστικές υπηρεσίες μαθαίνουν με λεπτομέρειες τα μυστικά του ελληνικού κράτους. Σύμφωνα με τα αρχεία αυτά, οι αμερικανοί έχουν πληροφοριοδότες παντού. Στην κυβέρνηση, στον στρατό, στην αστυνομία -σιγά το δύσκολο θα πείτε- και όπου αλλού βρίσκονται τα συμφέροντα ης χώρας.

Έμμισθοι πληροφοριοδότες, δημοσιογράφοι, σύμβουλοι υπουργών και κρατικοί αξιωματούχοι ενημερώνουν καθημερινά τους ξένους για τους πάντες και τα πάντα. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη χώρα στον πλανήτη τόσο «διαφανής» όσο η Ελλάδα.

Το ερώτημα είναι τι κάνουν οι κυβερνήσεις που υποτίθεται προστατεύουν τα συμφέροντα της χώρας. Προφανώς τίποτα. Μια κοινωνία που καταρρέει, που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τις κατακτήσεις της, δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει τα αυτονόητα. Μένει να δούμε ως πότε οι πολίτες ανέχονται όλο αυτό το καφενείο που μας έφερε σε αυτή την ξεφτίλα!

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.iefimerida.gr/blog-content/40058/%CE%BA%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CF%82

Share


Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS