Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - "Στο σκαμνί ο πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Στην Ισλανδία αυτό για το οποίο διώκεται ο πρώην πρωθυπουργός είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο. Την αδυναμία του να επέμβει στην άλογη έκθεση των τραπεζών σε τοξικά (subprime) δάνεια οδηγώντας τα ιδρύματα τους στην καταστροφή. Το Ελληνικό ζήτημα είναι πιο πολιτικό κι αφορά τη διαχείριση και τις αποφάσεις που έφεραν τη χώρα στο ΔΝΤ. Ο Σαμαράς έχει υποσχεθεί το σχηματισμό σχετικής εξεταστικής που ακόμα κι αν είναι δύσκολο να καταγράψει ποινικές ευθύνες οφείλει να καταδείξει στους πολίτες με ξεκάθαρο τρόπο τις αποφάσεις που οδήγησαν στα αδιέξοδα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε δίκη οδηγείται σήμερα ο Γκέιρ Χάαρντε, πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας και ηγέτης του συντηρητικού Κόμματος της Ανεξαρτησίας, ο επιφανέστερος πολιτικός της μικρής αυτής νησιωτικής χώρας που καλείται να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη κατηγορούμενος για πράξεις και παραλείψεις που απορρέουν από την άσκηση των καθηκόντων του!

Ο κύριος Χάαρντε, οδηγείται ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου της χώρας, κατηγορούμενος ότι εξέθεσε σε κίνδυνο τα συμφέροντα της Ισλανδίας κατά τη διάρκεια της κρίσης στο τραπεζικό σύστημα της χώρας το 2008 που τελικώς κατέληξε στη χρεοκοπία της. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=181038

Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS