Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Έκκληση για Ευρώπη ενότητας από τον Χέλμουτ Κολ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Είναι σίγουρο ότι ηγέτες αυτού του βεληνεκούς θα αντιμετώπιζαν την κρίση με μεγαλύτερη διορατικότητα, αλλά εκτός από τα κροκοδείλια δάκρυα οφείλουν άπαντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την έλλειψη στιβαρού διοικητικού και οικονομικού υπόβαθρου που έστησε ένα σαθρό πλαίσιο γεμάτο στρεβλώσεις και ανυπέρβλητες εγγενείς ανισορροπίες. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Κολ, ο οποίος ώθησε τη Γερμανία στην ευρωζώνη, κάλεσε την Ευρώπη να προχωρήσει μπροστά με μεγαλύτερο το αίσθημα την ενότητας, παρά την κρίση του ενιαίου νομίσματος, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πρέπει ποτέ ξανά να υπάρξουν συγκρούσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

Σε μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του, με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων από τότε που διορίστηκε καγκελάριος, ο Κολ δήλωσε ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει ποτέ ξανά να βυθιστεί στα δεινά του πολέμου. Πρέπει να κάνουμε όλες τις απαραίτητες προσπάθειες προς μια ενωμένη Ευρώπη. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε σωστά το χρόνο που έχουμε μπροστά μας». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_28/09/2012_463421

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS