Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Σε δίκη ο ... «Γέροντας Παστίτσιος»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το σημερινό σχόλιο του Άνθιμου, κατά της δίωξης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "κανείς δεν μπορεί να ιδιοποιηθεί την πίστη" είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Γιατί όσο απρεπής κι αν είναι η ασέβεια του νεαρού, η δίωξη του, δίνει τόσο στο μέσο (κοινωνική δικτύωση), όσο και στην πράξη πολύ μεγαλύτερη αξία από αυτή που του αναλογεί. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε τακτική δίκη παραπέμφθηκε ο 27χρονος, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή από την Οικονομική Αστυνομία για «κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων, μέσω του Facebook».

Ο συλληφθείς, οποίος είναι υπάλληλος ιχθυοτροφείου, δημοσίευσε, μέσω της γνωστής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook, παραποιημένες φωτογραφίες του Γέροντα Παϊσίου, τον οποίο αποκαλούσε «Γέροντα Παστίτσιο», καθώς και σχόλια σχετικά με τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό.

Η αστυνομία ασχολήθηκε με το θέμα πριν από περίπου δύο μήνες, με αφορμή καταγγελίες πολιτών απ΄ όλο τον κόσμο για τις αναρτήσεις σχετικά με τον Γέροντα Παΐσιο στο Facebook.

Ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος, το προπερασμένο Σάββατο, 15/9/2012, έστειλε τη δικογραφία στην αστυνομία, με την εντολή να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για τη σύλληψη του διαχειριστή της σελίδας.

Την Παρασκευή (21-09-2012) το πρωί, κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έρευνα, στο σπίτι του 27χρονου στα Ψαχνά Ευβοίας, όπου βρέθηκε ένας φορητός υπολογιστής. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63715686

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS