Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Αβέβαιη η κατάληξη της σημερινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών

Με το βλέμμα στραμμένο στο ημερολόγιο και τις ημέρες που απομένουν μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου όπου θα αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης, οι τρεις αρχηγοί συναντώνται για πολλοστή φορά σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να καταλήξουν σε αυτό που πιθανολογείται να είναι οι τελικές αποφάσεις αναφορικά με το πακέτο των μέτρων.

Ούτε και από τη σημερινή συνάντηση όμως μπορεί κανείς να θεωρεί βέβαιο ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα, λόγω του σκέλους των εργασιακών στα οποία επιμένει η τρόικα και για τα οποία, από την πλευρά του αρμόδιου υπουργείου επιχειρούνται διαρκείς διαπραγματεύσεις ενώ από την πλευρά των δύο κυβερνητικών συμμάχων –κυρίως της ΔΗΜΑΡ και ακολούθως του ΠΑΣΟΚ- εκφράζεται κάθετη διαφωνία.

Ο πρωθυπουργός θα αναζητήσει τη συναίνεση των κυβερνητικών του εταίρων, επιμένοντας στην αναγκαιότητα χρηματοδοτικής αμοδότησης της χώρας διαμέσου της δόσης και επαναφέροντας το ζήτημα της ταμειακής διαθεσιμότητας της χώρας μας -όπως την περιέγραψε και μετά τη Σύνοδο Κορυφής- η οποία φτάνει μέχρι τις 16 Νοεμβρίου.

Αναμένεται ακόμη να αποφασιστεί η κοινοβουλευτική διαδικασία που θα ακολουθηθεί ώστε να καταγραφούν οι κατά το δυνατόν μικρότερες διαρροές βουλευτών απ’ όλα τα κομματικά στρατόπεδα. Η περίπτωση Σταυρογιάνη εκτιμάται ότι θα αποτελέσει το ισχυρότερο επιχείρημα του κ. Σαμαρά, καθώς αποτελεί ένα «καθαρό» μήνυμα προληπτικής διαγραφής, απέναντι σε όσους «φλερτάρουν» με την αμφισβήτηση μιας κεντρικής κυβερνητικής επιλογής.

Εξάλλου, ανεξάρτητα από την έκβαση της μάχης ανάμεσα σε τρόικα και ελληνική πλευρά για τα εργασιακά ζητήματα, η τρικομματική κυβέρνηση οφείλει –μέσα σε κλίμα κοινοβουλευτικής... χαλαρότητας για την ΔΗΜΑΡ και εξώφθαλμης αμφισβήτησης της ηγεσίας για το ΠΑΣΟΚ- να προετοιμαστεί για σκληρό πόλεμο εντός του Κοινοβουλίου. Διαδικασία η οποία περιλαμβάνει την ψήφιση του δημοσιονομικού σκέλους του πακέτου στο πλαίσιο του προϋπολογισμού καθώς και των διαρθρωτικών μέτρων που εκκρεμούν από το δεύτερο Μνημόνιο

Πάνος Ρασσιάς 

ΠΗΓΗ: NEWPOST.GR
http://newpost.gr/post/162845/avevaii-i-kataliksi-tis-simerinis-suskepsis-ton-politikon-arxigon/

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS