Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Βήματα προσέγγισης από ΔΝΤ και Ευρώπη για λύση στο ελληνικό πρόβλημα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αν συνυπάρξουν όσα ακούγονται (επιστροφή κερδών ΕΚΤ, μείωση επιτοκίων, επέκταση αποπληρωμής χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί και μελλοντική απόφαση για μεταφορά έστω και μέρους των ποσών της ανακεφαλαιοποίησης στο ESM) πέρα από την επαναφορά του χρέους σε σχετικά βιώσιμα επίπεδα, θα επιφέρει σημαντικό όφελος και για τα δημοσιονομικά μεγέθη (λόγω μείωσης τόκων). Ας το κρατήσουμε αυτό το τελευταίο για τις πιθανές θετικές εξελίξεις σε σχέση και με τη ρήτρα ανάπτυξης! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Τη «χρυσή» τομή, που θα επιτρέψει την εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα και θα γεφυρώσει το χάσμα απόψεων μεταξύ τους, βρίσκονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες και το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τόσο από την Ουάσινγκτον όσο και από τις Βρυξέλλες, οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται πως θα γεφυρωθούν, τουλάχιστον στο σκέλος που αφορά στην επαρκή χρηματοδότηση έως το 2016, με αποτέλεσμα να διασφαλίζεται έτσι η απαιτούμενη συναίνεση για την εκταμίευση της δόσης.

Ο συνδυασμός λύσεων, στον οποίο φαίνεται να καταλήγουν Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον, καταλήγει, με διάφορους συνδυασμούς, στον στόχο να φτάσει το έλλειμμα στο 120% το 2020. Η «οδός» για να επιτευχθεί αυτό είναι η εξής: επιμήκυνση του προγράμματος, μείωση του ευρωπαϊκού επιτοκίου δανεισμού, επέκταση της περιόδου αποπληρωμής του χρέους και επαναγορά ομολόγων.

Επίσης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φέρεται να αποδέχεται να μοιράσει τα κέρδη της στις κεντρικές τράπεζες των χωρών - μελών της ευρωζώνης και αυτές στις κυβερνήσεις, οι οποίες με τη σειρά τους θα τα διαθέσουν στην Ελλάδα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=237213

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS