Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Πρόγραμμα απασχόλησης για 35.000 ανέργους έως 29 ετών

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μέσα στον κυκεώνα της εκτινασσόμενης ανεργίας κάθε δράση που προσφέρει επαφή με την αγορά εργασίας και δίνει κίνητρο δημιουργικότητας στη νέα γενιά είναι βάλσαμο στην πληγή. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τους Νέους, με αφετηρία την δημοσίευση της πρόσκλησης για την «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για Άνεργους Νέους», την πρώτη δράση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης, ξεκινά σήμερα το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να προσφέρει ένα πρώτο βήμα εισόδου στην απασχόληση για 35.000 χιλιάδες νέους συμπολίτες μας που σήμερα είναι ανενεργοί, στο περιθώριο της αγοράς εργασίας και χωρίς ευκαιρίες στον εργασιακό τους βίο.

Η «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας» συνιστά μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων τριών φάσεων, η οποία λαμβάνει υπόψη και αξιοποιεί τις διαφορετικές ανάγκες των άνεργων νέων, ανάλογα με το εκπαιδευτικό τους επίπεδο.

Το πρόγραμμα διακρίνεται σε τρεις φάσεις, κατά τις οποίες οι μετέχοντες:

α) θα παρακολουθήσουν 80 ώρες κατάρτισης,
β) θα τοποθετηθούν για πρακτική άσκηση διάρκειας πέντε μηνών (500 ώρες) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με παράλληλη παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και υποστήριξης και
γ) με το πέρας της πρακτικής άσκησης θα μπορούν να προσληφθούν σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, με πλήρη μισθό και ασφάλιση, τουλάχιστον για ένα έτος. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=222020&catID=3

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS