Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Ενιαίος φόρος στα ακίνητα αντί για χαράτσι

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μια μεσοβέζικη λύση που θα προσπαθήσει να φέρει μέρος του πνεύματος του νέου ενιαίου φόρου στο υπάρχον χαράτσι. Δύσκολη εξίσωση με δυσεπίλυτες μεταβλητές και στόχο την ελάφρυνση των ασθενέστερων. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε μία εντυπωσιακή στροφή υποχρεώθηκαν οι κυβερνητικοί εταίροι - ιδίως η ΔημΑρ - καθώς όπως αποφάσισαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί κκ. Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, το «χαράτσι» των ακινήτων θα εξακολουθήσει να εισπράττεται και το 2013 μέσω της ΔΕΗ, όπως ζητούσε η τρόικα. Στην τρίωρη περίπου συνάντηση των αρχηγών στο Μαξίμου αποφασίστηκε ωστόσο να προσέλθουν με κοινή πρόταση στην τρόικα ώστε αυτός ο φόρος, o ΕΕΤΗΔΕ, να είναι κλιμακωτός και να περιλαμβάνει ελάφρυνση η οποία κατά πληροφορίες θα είναι 10%-15%. Παρ' όλα αυτά, το ποσοστό της μείωσης ωστόσο παραμένει υπό την αίρεση της τρόικας.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας ήταν σαφής, όταν ρωτήθηκε σχετικά: «Θα κάνουμε πρόταση στην τρόικα και θα σας πούμε»... Στο αφορολόγητο στο ΕΕΤΗΔΕ θα μπουν και τα εκτός σχεδίου μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, μέτρο που αφορά οικοδομές. Οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν εξάλλου ότι ο φόρος θα είναι μόνιμος και από το 2014 θα εισπράττεται μέσω των εφοριών. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΕΡΔΟΣ
http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1900850&nt=103

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS