Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Σενάρια επανένωσης της Κύπρου στο Bloomberg

Σε εκτενές άρθρο που εμφανίστηκε μάλιστα πρώτο στην ιστοσελίδα του Bloomberg, το διεθνές πρακτορείο παραθέτει τα οικονομικά επιχειρήματα υπέρ της επανένωσηςτης Κύπρου εν μέσω κρίσης. Αναφέρει ότι ο αντίκτυπος από την κρίση στην Κύπρο είναι εξίσου βαρύς και για το ψευδοκράτος καθώς οι δύο πλευρές έχουν αναπτύξει εμπορικούς δεσμούς τα τελευταία χρόνια.

«Αυτό δεν θα είναι εύκολο για τους Τουρκοκύπριους, πολιτικά και οικονομικά» δηλώνει στο πρακτορείο ο James Ker-Lindsay, του London School of Economics και συμπληρώνει: «Την τελευταία δεκαετία έχουν σχηματίσει δεσμούς με τους Ελληνοκύπριους, και περνούν συχνά τα σύνορα για να βρουν δουλειά. Πιθανότατα η συρρίκνωση της κυπριακής οικονομίας θα είναι σαρωτική»¨

Το Bloomberg φιλοξενεί δηλώσεις του Kemal Baykalli, αναπληρωτή γενικού διευθυντή του εμπορικού επιμελητηρίου του ψευδοκράτους. «Η λογική υποδεικνύει ότι πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να συνεργαστούμε σε αυτό το μικρό νησί για να ξεπεράσουμε την κρίση» δηλώνει.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Γκιουλ, άλλωστε, δήλωσε μία ημέρα νωρίτερα ότι η χρηματοοικονομική κρίση και η αλλαγή κυβέρνησης στην Κύπρο θα πρέπει να θεωρηθεί ευκαιρία. «Παρά τα πιθανά οικονομικά οφέλη της ενοποίησης, οι Ελληνοκύπριοι πιθανότατα είναι αρκετά τρομαγμένοι από την οικονομική κατάρρευση της χώρας τους για να αντιμετωπίσουν τώρα μία δεύτερη σημαντική πρόκληση, σχολιάζει ο Ker Lindsay στο πρακτορείο και συμπληρώνει: «Οι Κύπριοι είναι συνήθως συντηρητικοί. Αυτή την στιγμή μπορεί να ερευνούν το οικονομικό τοπίο και να λένε «κοίτα απλώς δεν μπορούμε να το ρισκάρουμε, είναι πολύ μεγάλη αποστολή» συμπληρώνει.

ΠΗΓΗ: EURO2DAY.GR
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/768813/ArticleNewsWorld.aspx

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS