Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - «Κλείδωσε» το κυπριακό μνημόνιο

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Πολύ θα ήθελα στο αρχικό ελληνικό μνημόνιο επιτόκιο 2,5% αντί για 5.25% και περίοδο εκτέλεσης του προγράμματος 6 χρόνια αντί για 3! Γιατί η διαχρονική αδυναμία μας να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις είναι δεδομένη αλλά και οι αρχικοί στόχοι κινούνταν στα όρια της επιστημονικής φαντασίας! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Παράταση ενός έτους, δηλαδή μέχρι το 2018, εξασφάλισε η Κύπρος για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, όπως δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης, ανακοινώνοντας την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το κυπριακό μνημόνιο.

«Καταλήξαμε σε ένα μνημόνιο. Αυτή είναι μια σημαντική εξέλιξη», είπε ο κ. Στυλιανίδης, επισημαίνοντας πως κλείνει μια μακρά περίοδος αβεβαιότητας, η οποία κράτησε έναν χρόνο..

Σύμφωνα με τον κύπριο υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή, η Λευκωσία θα λάβει την πρώτη δόση της οικονομικής βοήθειας τον Μάιο. Τα δάνεια που θα λάβει η χώρα θα αποπληρωθούν σε περίοδο 12 ετών, ενώ το επιτόκιό τους θα διαμορφωθεί στο 2,5%. Η αποπληρωμή θα ξεκινήσει σε 10 χρόνια. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/634335

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS