Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Νέοι στόχοι και αλλαγές

Γενική είναι η διαπίστωση ότι τα κρούσματα αρρυθμίας και ασυνεννοησίας που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες δημιουργούν μια κάθε άλλο παρά ευχάριστη κατάσταση για την κυβέρνηση. Και αυτονόητο είναι ότι η διατήρηση της σημερινής κυβερνητικής πραγματικότητας δεν προμηνύει ευχάριστες εξελίξεις. Πολύ περισσότερο, δεν διασφαλίζει τις προϋποθέσεις της σύμπνοιας και της συνεργασίας, που είναι αναγκαίες προκειμένου να συνεχίσει η τρικομματική κυβέρνηση το έργο της και να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από το τούνελ της κρίσης.

Απαιτούνται, κατά συνέπεια, σοβαρές και άμεσες διορθωτικές κινήσεις. Και επιτακτικότερη, αλλά και αποτελεσματικότερη απ΄ όλες δεν είναι οι νουθεσίες και οι υποδείξεις προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να ασκούν τα καθήκοντά τους. Είναι ή θα πρέπει να είναι αυτονόητη η υποχρέωση του κάθε υπουργού να συνεργάζεται αρμονικά με τους συναδέλφους του και να υπηρετεί την κυβερνητική προσπάθεια.

Άρα εκείνο που επιβάλλεται να γίνει, όταν οι υποχρεώσεις αυτές δεν τηρούνται, είναι η απομάκρυνση από το κυβερνητικό σχήμα όποιων και όσων δημιουργούν με τη στάση και τις επιλογές τους προβλήματα στη λειτουργία της κυβέρνησης. Είναι πλέον η ώρα να προχωρήσει ο πρωθυπουργός στον ανασχηματισμό που από καιρό συζητείται αλλά συνεχώς μετατίθεται για αργότερα.

Σε μια στιγμή που ο πρωθυπουργός δημόσια δηλώνει ότι η προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση εισέρχεται σε μια νέα φάση, αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει να τεθούν νέοι στόχοι κι ένα σαφές χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσής τους. Ο λαός οφείλει να γνωρίζει τι μπορεί να περιμένει και πότε θα πρέπει να το περιμένει. Αλλά και να διαπιστώνει ότι ο πρωθυπουργός δεν διστάζει να απομακρύνει όποιον υπονομεύει από ανικανότητα ή πολιτική ιδιοτέλεια τη συλλογική προσπάθεια.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22786&subid=2&pubid=63819346

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS