Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Economist: Θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Κι αν οι θετικές ανακοινώσεις της Κομισιόν εμπεριέχουν κι ένα ποσοστό πολιτικού κομφορμισμού, οι προβλέψεις του Economist που δεν φείδονταν κριτικής κι αναπαραγωγής "κακών" σεναρίων για την Ελλάδα, είναι ξεκάθαρο δείγμα ότι κάτι αλλάζει στην ψυχολογία της αγοράς φέρνοντας πιο κοντά το επενδυτικό κύμα αναστροφής της κατηφορικής πορείας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Μετά το «Grexit», δηλαδή την έξοδο της Ελλάδος από την ευρωζώνη δημιουργείται ένας καινούργιος όρος το «Grecovery» ο οποίος περιφραστικά θα μπορούσε να μεταφραστεί «η ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας.» Μεταξύ άλλων αυτό υποστηρίζει το βρετανικό περιοδικό Economist σε μια εκτενή ανάλυση για τα τεκταινόμενα στη Ελλάδα με τίτλο «Τολμώντας να ελπίζει, φοβάται να αποτύχει.»

Το συντηρητικό βρετανικό περιοδικό τονίζει ότι στην Αθήνα άρχισαν να φαίνονται κάποια σημάδια «πολλά υποσχόμενα». Μεταξύ αυτών συγκαταλέγει: Την μείωση των διαδηλώσεων σε σχέση με το παρελθόν. Την αύξηση της κίνησης στον εμπορικό δρόμο της Ερμού. Το άνοιγμα νέων καταστημάτων στο Κολωνάκι. Την μείωση των σερβιτόρων (κράχτες) που θερμοπαρακαλούν τους περαστικούς να προτιμήσουν τα εστιατόρια τους. Υποστηρίζει επίσης ότι σε όλη τη χώρα σε σχέση με πέρυσι έχει βελτιωθεί το οικονομικό κλίμα. «Τότε ο φόβος για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη είχε κορυφωθεί», λέει χαρακτηριστικά η βρετανική οικονομική επιθεώρηση.

Επίσης το περιοδικό παραθέτει μια σειρά από οικονομικά στοιχεία για να στηρίξει την θέση του. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται: Η αναμενόμενη φέτος αύξηση του τουρισμού «σε μια κρίσιμη καλοκαιρινή σαιζόν», όπως την χαρακτηρίζει. Η επανεκκίνηση των εργασιών στους αυτοκινητοδρόμους, «η οποία είχε σταματήσει για δύο χρόνια», όπως επισημαίνει. Η επιστροφή της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία. Το ξεκίνημα της αποπληρωμής των οφειλών του κράτους. Η ανάκαμψη των καταθέσεων στις τράπεζες από νοικοκυριά και επιχειρήσεις οι οποίες έχουν αυξηθεί κατά 9% από πέρυσι. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/05/2013_497254

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS