Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Μπαράζ νέων αξιώσεων από τη Gazprom για τη ΔΕΠΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μετάνιωσαν οι Ρώσοι για την αρχική υψηλή προσφορά τους για τη ΔΕΠΑ ή διαβλέπουν Ευρωπαϊκά προσχώματα στη θετική κατάληξη και αλλάζουν προκαταβολικά ρότα; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Να μπορεί η Gazprom εφόσον πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό, να πουλήσει ανά πάσα στιγμή τη ΔΕΠΑ πίσω στο ΤΑΙΠΕΔ αν η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να αυξήσει κι άλλο τους φόρους στον τομέα της ενέργειας, ζητά η ρωσική πλευρά!

Έκπληκτα τα στελέχη του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων διάβασαν το συγκεκριμένο αίτημα, μαζί με πολλά άλλα από μια λίστα συνολικά 29 σημείων που τους παρέδωσε την Τετάρτη ο γενικός διευθυντής διεθνών σχέσεων της Gazprom Πάβελ Οντέροφ, στη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα, παρουσία και στελεχών των ΕΛΠΕ (σσ: κατέχουν το 35% στη ΔΕΠΑ, που επίσης πωλείται).

Οι όροι ήταν πολλοί, ανάμεσά τους αρκετοί καινούργιοι που κινούνταν στη σφαίρα της υπερβολής -όπως ο παραπάνω- αλλά και εκείνος για τις οφειλές της ΔΕΠΑ για τις οποίες οι Ρώσοι ζητούν να υπάρξει ρύθμιση από την κυβέρνηση.

Το μπαράζ των νέων ρωσικών αξιώσεων, προβληματίζει κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ καθώς η σκληρή διαπραγματευτική στάση των Ρώσων δίνει την εντύπωση ότι η συμμετοχή τους στην τελική φάση του διαγωνισμού δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/news/economy/article/5014507/mparaz-newn-aksiwsewn-apo-th-gazprom-gia-ton-diagwnismo-agoras-ths-depa/

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS