Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Μαυραγάνης: Κατάλληλη στιγμή να επανέλθει στο 13% ο ΦΠΑ στην εστίαση

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Στο βαθμό που η μείωση θα περάσει στις τελικές τιμές και δεν θα απορροφηθεί με αίολες δικαιολογίες από τους επαγγελματίες, τόσο το τουριστικό προϊόν θα γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό όσο και τα φορολογικά έσοδα θα ενισχυθούν. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την απλοποίηση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και τη θέσπιση Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών προαναγγέλλει με συνέντευξη στον "Τύπο της Κυριακής", ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ.Μαυραγάνης.

Διευκρινίζει ότι στόχος είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και προσθέτει ότι με την καθιέωρηση του "περιουσιολογίου" θα υπάρχει σαφής εικόνα της περιουσίας των φορολογουμένων, που θα συσχετίζεται με τις ετήσιες φορολογικές δηλώσεις τους.

Για το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση, ο υφυπουργός Οικονομικών λέει ότι "πλέον είναι η κατάλληλη στιγμή για να επαναφέρουμε τον συντελεστή στην εστίαση στο 13%", ώστε να δωθεί ώθηση σε έναν σημαντικό κλάδο της οικονομίας, που συνδέεται άμεσα με τον τουρισμό.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=276368

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS