Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Το δίλημμα Σαμαρά απέναντι στο φάντασμα της Ακροδεξιάς

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η υπεράσπιση της νομιμότητας δεν είναι "δεξιά στροφή" αλλά δεδομένη υποχρέωση απέναντι στον πολίτη. Όπως και η προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών από κάθε μορφής βία. Αυταπόδεικτα πράγματα δηλαδή! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Είναι μια διαπίστωση με την οποία δουλεύουν πλέον όλα τα πολιτικά επιτελεία. Το πολιτικό σκηνικό μπατάρει προς τα δεξιά. Οι ψηφοφόροι μετακινούνται από το ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ κι από τη ΝΔ προς τα κόμματα της άκρας Δεξιάς. Μάλιστα, με τον Πάνο Καμμένο σε έκλειψη, το πλαφόν της Χρυσής Αυγής μπορεί να είναι 15% αν και όχι παραπάνω. Η δεξιά αυτή στροφή της κοινωνίας, που ερμηνεύεται ως αντίδραση του ψηφοφόρου του δικομματισμού στη μεγάλη οικονομική κρίση, θέτει ένα στρατηγικό δίλημμα στον Αντώνη Σαμαρά.

Να πάει πιο δεξιά ο Πρωθυπουργός δεν θέλει. Δεν θέλει όμως και να εμποδίσει τον επαναπατρισμό των δεξιών ψηφοφόρων στη ΝΔ από την άκρα Δεξιά. Εστω κι αν ξέρει ότι δεν μπορεί να προηγηθεί της οικονομικής ανάκαμψης. Την ίδια ώρα η ενίσχυση του πολιτικού μείγματος της ΝΔ με ψηφοφόρους που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ, κινούμενοι δεξιότερα κι αυτοί, δημιουργεί την ανάγκη να συντηρήσει η ΝΔ ένα κεντρώο προφίλ. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/news/politics/article/5021122/to-dilhmma-apenanti-sto-fantasma-ths-akrodeksias/

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS