Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Σαμαράς: «Ισχυρή εντολή για να μην προκύψει αστάθεια»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Τα ερωτήματα είναι εύλογα και οι απαντήσεις δεν μπορεί να είναι ούτε επιπόλαιες, ούτε επιφανειακές. Ποιον εξυπηρετεί μια παρατεταμένη πολιτική αστάθεια; Γιατί κάποιοι προκρίνουν με επίταση μια συγκυβέρνηση "κολυμπήθρα του Σιλωάμ" για τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ; Πως θα έρθει η Νέα Μεταπολίτευση μέσα από τον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος αν δεν προωθηθούν θεμελιώδεις θεσμικές αλλαγές που απαιτούν ευρεία λαϊκή στήριξη; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Με ομιλία στην Αλεξανδρούπολη ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία ο κ. Αντώνης Σαμαράς, επιλογή με ισχυρό συμβολισμό, για να δείξει ότι είναι κοντά στους ακρίτες και να στείλει το μήνυμα στους κατοίκους των αστικών κέντρων ότι στην κορυφή της ατζέντας της ΝΔ παραμένει το θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης. «Θα προχωρήσουμε σε άμεση αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης» τόνισε ο κ. Σαμαράς και δεσμεύθηκε εκ νέου ότι η ΝΔ θα καταργήσει αμέσως τον νόμο Ραγκούση γιατί «δεν σηκώνει η Ελλάδα γεγονότα σαν την Υπατεία».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα σενάρια συγκυβέρνησης λέγοντας: «Κάποιοι πιέζουν να 'συγκυβερνήσουμε' με το ΠαΣοΚ. Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε! Και δεν συμφέρει τον ελληνικό λαό να γίνει τέτοια 'συγκυβέρνηση'! Συμφέρει μόνο το ίδιο το ΠαΣοΚ, για να 'πέσει στα μαλακά'. Συμφέρει ακόμη τη διαπλοκή. Τα εξωθεσμικά κέντρα. Γιατί μια αδύναμη κυβέρνηση δύο κομμάτων μπορούν ευκολότερα να την ελέγχουν. Να την πιέζουν. Να την εκβιάζουν. Αλλά τον ελληνικό λαό δεν τον συμφέρει. Γιατί η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα. Και αν δεν πάρουμε ισχυρή εντολή θα προκύψει αστάθεια. Αν κάναμε κυβέρνηση μαζί με το ΠαΣοΚ θα ήμασταν αιχμάλωτοι των αδυναμιών του ΠαΣοΚ».

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/afieromata/elections2012/article/?aid=456189

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS