Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Τελευταία ελπίδα

Της Άννας Παναγιωταρέα

Αντί να πανικοβληθούν, να κρύβονται και να βάζουν σε άμεσο κίνδυνο εκείνους με τους οποίους έρχονται σε σεξουαλική επαφή, όσοι συνευρέθηκαν με τις γυναίκες που πάσχουν από AIDS, το καίριο είναι να υποβληθούν αμέσως στην εξέταση για HIV. Τα τελευταία χρόνια τα σεξουαλικά νοσήματα κάνουν θραύση, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία που ο αρμόδιος φορέας δίνει κάθε εξάμηνο στη δημοσιότητα.

Το κέντρο της Αθήνας, την τελευταία πενταετία, σταδιακά μετατράπηκε σ’ έναν ανοικτό οίκο ανοχής, όσο κι αν μας σοκάρει η παραδοχή του γεγονότος. Μέρα μεσημέρι στην Γ’ Σεπτεμβρίου, έξω από τη ΔΕΗ ή στις εισόδους των παρακείμενων ξενοδοχείων, στην Αριστοτέλους και στην πλατεία Βάθης και κάτω ακριβώς από το Αρχαιολογικό Μουσείο γυναίκες πάσης φυλής, ηλικίας και χρώματος εκδίδονται. Το βράδυ είναι αδιανόητο να περάσεις από την ίδια πιάτσα αλλά η Σόλωνος, η αρχή της Ακαδημίας πίσω από τα ιστορικά κτήρια ακόμη και η Σταδίου φιλοξενούν γυναίκες που αδήλωτες, χωρίς έλεγχο υγειονομικό παρέχουν «υπηρεσίες». Μη μου πείτε ότι δεν το ξέρει η Αστυνομία, τη στιγμή που το ξέρουμε όλοι γιατί απλούστατα τις βλέπουμε να περιμένουν τον «πελάτη», κοιτάζοντας στα μάτια και ψιθυρίζοντας σε όποιον άντρα περνά από δίπλα τους.

Η πορνεία έχει λάβει τέτοια έκταση στην Αθήνα που είναι δύσκολο να ελεγχθεί, αν δεν υπάρξει συγκροτημένο σχέδιο για την τοποθέτηση στον ιστό της πόλης δηλωμένων οίκων ανοχής. Πρέπει να είναι ένα σχέδιο που θα αποτελεί μία ουσιαστική παράμετρο για τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης. Η ένταση και η έκταση του φαινομένου της πορνείας είναι ευθέως ανάλογη με τη λαθρομετανάστευση. Τόσο για τον αριθμό των «πελατών» που καταφεύγουν στις υπηρεσίες της όσο και για τον αριθμό των εκδιδόμενων γυναικών, που είτε είναι θύματα εκμετάλλευσης επιτηδείων είτε καταφεύγουν στην πορνεία ως προσφορότερο για την επιβίωσή τους.

Ως τώρα η Πολιτεία δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να κρύβει το κεφάλι της σαν στρουθοκάμηλος στην άμμο και να μη θέλει να αντιληφθεί ότι πορνεία, ανεργία, παραβατικότητα και εγκληματικότητα επωάζονται στην ίδια μήτρα της λαθρομετανάστευσης. Γι’ αυτό μου προκαλεί εντύπωση που αντιμετωπίζεται το θέμα της πορνείας και η έκταση που έχει λάβει ως κοινωνικό πρόβλημα ενώ είναι βαθύτατα πολιτικό.

Αν η κυβέρνηση που θα προκύψει από την κάλπη λάβει άμεσα, απαρέγκλιτα, αυστηρά τηρούμενα μέτρα για τη λαθρομετανάστευση θα ελεγχθεί, ως ένα βαθμό, και η πορνεία, που είναι από τα πιο επώδυνα θεάματα για το κέντρο της υποβαθμισμένης πρωτεύουσας. Κάποιοι κατηγορούν τον Α.Σαμαρά ότι διακατέχεται από την εμμονή της λαθρομετανάστευσης. Θα έλεγα πως είναι ανάγκη αυτή η εμμονή να του μείνει στο ακέραιο και όταν αναλάβει πρωθυπουργός. Είναι η τελευταία ελπίδα για να πάψει να είναι η πρωτεύουσα αυλή θαυμάτων

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
http://www.e-typos.com/Opinions.aspx?id=13111&title=%25CE%25A4%25CE%25B5%25CE%25BB%25CE%25B5%25CF%2585%25CF%2584%25CE%25B1%25CE%25AF%25CE%25B1%2520%25CE%25B5%25CE%25BB%25CF%2580%25CE%25AF%25CE%25B4%25CE%25B1

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS