Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Ασυμφωνία στο Ecofin για τη ρευστότητα των τραπεζών

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το τραπεζικό και γενικά το χρηματοοικονομικό σύστημα οφείλει να ξαναδεί το ρόλο του και τις διαδικασίες λειτουργίας του. Με σαφή διαχωρισμό λιανικής κι επενδυτικής τραπεζικής. Με αύξηση των παρακρατηθέντων κεφαλαίων. Με έλεγχο του "τζογαρίσματος" των γυμνών cds, του ατέρμονου σορταρίσματος και της αίολης πυραμίδας των παραγώγων! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε ναυάγιο οδηγήθηκε η συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών (Ecofin), που είχε ως αντικείμενο την εφαρμογή των νέων κανονισμών για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών («Βασιλεία ΙΙΙ»). Οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις, που διάρκεσαν 16 ώρες, απέβησαν άκαρπες, παρά τη συμβιβαστική πρόταση που κατέθεσε η δανέζικη προεδρία της ΕΕ και πλέον οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν στο επόμενο Ecofin στις 15 Μαΐου.

Η ΕΕ είχε υιοθετήσει τους νέους διεθνείς κανόνες το Νοέμβριο του 2010, παράλληλα με άλλες χώρες της Ομάδας των 20 (G-20), στο πλαίσιο των προσπαθειών για την πρόληψη μελλοντικών κρίσεων λόγω των τραπεζών και για να μειωθεί η ανάγκη διάσωσης τραπεζών που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας. Οι νέοι κανόνες για την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών αναμένεται να εφαρμοστούν σταδιακά αρχής γενομένης το 2013. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4717522

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS