Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Ας δείξουμε σε όλους τι σημαίνει Ελλάδα!!!

Του Σάκη Μητρόπουλου

Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να βάλουμε φρένο στα σχέδια όλων αυτών που μας θέλουν τρομαγμένους!!! 3 ημέρες πριν τι εκλογές και βλέπω φίλους γύρω μου, ανθρώπους νοικοκυραίους, που μέχρι χθες τα είχαν όλα και σήμερα ψάχνονται, στα μάτια τους υπάρχει …πάλι οργή και θυμός.

Ο επιχειρηματίας έχει θυμό, ο εργάτης έχει θυμό, ο αγρότης έχει θυμό, ο υπάλληλος έχει θυμό, ο επιστήμονας έχει θυμό, παντού γύρω μας, σκυφτά και σκυθρωπά πρόσωπα. Τέρμα όμως ως εδώ και μη παρέκει. Τι θα κάνουμε, τι πρέπει να κάνουμε? Η απάντηση είναι για τον καθένα από εμάς θα τη βρούμε αν αναρωτηθούμε: σε τι κόσμο θέλουμε να ζήσουμε αύριο? Νομίζω ότι είναι λίγο πολύ μονόδρομος, αν θέλουμε να υπάρχουμε αύριο.

Οι επιλογές που έχουμε είναι δύο. Ή κάνουμε το θυμό δύναμη δημιουργίας και εκλέγουμε την Κυριακή μια ισχυρή κυβέρνηση και το Σαμαρά Πρωθυπουργό, -και λέω το Σαμαρά γιατί πιστεύω ότι μόνο αυτός μπορεί να κάνει τη δουλειά καλά και σωστά για την πατρίδα- που θα μπορεί να χτυπήσει το χέρι στο όποιο τραπέζι, των όποιων μας λοξοκοιτάζουν, ή επενδύουμε το θυμό μας και την οργή μας στο χάος και την ακυβερνησία και παραμένουμε στα ίδια και χειρότερα απ ότι είμαστε σήμερα.

Ας σκεφτούμε όλοι το αύριο. Ας παραμερίσουμε τους εγωισμούς μας και το θυμό και ας επενδύσουμε σε μια άλλη Ελλάδα, διαφορετική. Ποιος δεν το θέλει να σταθεί πάλι στα πόδια του, να έχει πάλι δουλειά, να έρθει πάλι το χαμόγελο στα χείλη του? Σίγουρα όλοι μας. Αν αφήσουμε τη χώρα να μείνει ακυβέρνητη, οι μόνοι που θα τρίβουν τα χέρια τους είναι η διαπλοκή και το σύστημα που την υποστηρίζει, είτε είναι το εσωτερικό, είτε είναι εισερχόμενο. Ετοιμάζονται για πάρτυ και αυτό θα γίνει για ακόμη μια φορά στις πλάτες μας. Και προσωπικά κουράστηκα να παίζουν μπιλιάρδο στην πλάτη μου!

Όλοι αυτοί επενδύουν στο χάος και την ακυβερνησία του τόπου. Επ’ ουδενί δε θέλουν ισχυρή κυβέρνηση, γιατί έτσι θα μπορούν να χειραγωγούν τα πάντα, με απλά λόγια να ελέγχουν το παιχνίδι. Όλοι αυτοί και τα κόμματα που έχουν βάλει μπροστά (βλ. ΠΑΣΟΚ, Καμμένους, Χρ. Αυγή, Ντόρες, Λαγούς, Τσιπραίους κλπ. κλπ.) για να κάνουν το παιχνίδι τους, επενδύουν στην οργή και στο θυμό μας. Βλέπουν την ύπαρξή τους μέσα στη διάθεσή μας να τιμωρήσουμε. Αν υποστηρίξουμε την ύπαρξη τους, υπονομεύουμε ταυτόχρονα και τους εαυτούς μας. Γιατί αυτοί θα υπάρχουν μέσα από εμάς, που θα είμαστε ακόμη πιο ταπεινωμένοι και υποχείρια των αφεντικών τους.

Ναι να τιμωρήσουμε, αλλά να το κάνουμε σωστά, συντεταγμένα, ώστε και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν και εμείς να υπάρχουμε αύριο. Ας μην παραμυθιαστούμε και τους αφήσουμε να μας γελάσουν πάλι. Δεν τους ενδιαφέρουμε εμείς, η εξουσία τους πάνω μας τους ενδιαφέρει!!! Χρειαζόμαστε μια ευκαιρία. Και η ευκαιρία θα έρθει μόνο αν έχουμε ισχυρή κυβέρνηση. Είναι ο μόνος τρόπος να ελέγχουμε εμείς τον εαυτό μας και όχι άλλοι. Να έχουμε δουλειά, να γίνουμε πάλι περήφανος λαός, να μπορούμε να δημιουργήσουμε.

Ο εργάτης που δεν έχει δουλειά, δε θα βρεί αν δεν είναι η πατρίδα δυνατή, το ίδιο και ο υπάλληλος δεν θα αμοίβεται όπως πρέπει αν δεν υπάρχει σοβαρό κράτος, ο επιχειρηματίας σε ενα επισφαλές περιβάλλον δεν θα μπορεί να δημιουργήσει αν δεν είναι το κράτος υγιές, ο αγρότης το ίδιο.

Πρέπει έστω και την τελευταία στιγμή να καταλάβουμε ότι μια ισχυρή κυβέρνηση Σαμαρά, είναι καλό για όλους τους Έλληνες. Για να σταματήσει η κατηφόρα. Για να μπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης και της ελπίδας. Γιατί το χάος που θέλουν κάποιοι, θα φέρει κι άλλο χάος και η κατρακύλα δε θα έχει σταματημό. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να βάλουμε φρένο στα σχέδια όλων αυτών που μας θέλουν τρομαγμένους.

Αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για την ύπαρξή μας. Ψηφίζουμε τη συνέχεια ή μη της πατρίδας μας. Ψηφίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας. Ας δείξουμε σε όλους, προς κάθε κατεύθυνση ότι: έχουμε ακόμη φιλότιμο, αξιοπρέπεια, δύναμη. Ας δείξουμε σε όλους τι σημαίνει Ελλάδα!!! Ο Θεός της Ελλάδας είναι μαζί μας, αλλά ας κάνουμε και εμείς αυτό που πρέπει για να βοηθήσουμε να σηκωθούμε στα πόδια μας, να δημιουργήσουμε πάλι. Για αυτό την Κυριακή ας πάμε στις κάλπες να ψηφίσουμε Σαμαρά για να έχουμε την ελπίδα …να γίνουμε πάλι Έλληνες!!!


Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS