Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - FΤ: Οι "περίεργες" ελληνικές εκλογές

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το διακύβευμα της Ευρωπαϊκής πορείας με κοινωνική συνοχή δεν είναι απλά το ζητούμενο των Ελληνικών εκλογών. Απασχολεί όλη την Ευρώπη που διερευνά διεξόδους από τη γενικευμένη ύφεση. Αυτό που αναζητείται είναι ο πιο ασφαλής, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος επίτευξης του στόχου μακριά από πρόσκαιρες κορώνες, κραυγές και ανέξοδους λαϊκισμούς. Ο "άλλος δρόμος" θέλει και αξιοπιστία και σχέδιο. Την αντίδραση όμως των Ελλήνων πολιτών (ακόμα κι αν μείνει σε πρώτη φάση στο εκτονωτικό επίπεδο) δεν θα την ελέγξουν εξωθεσμικά κέντρα. Η ευθύνη και οι συνέπειες των αποφάσεων είναι ολοκληρωτικά δικές μας! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την έντονη ανησυχία των Βρυξελλών και των διεθνών πιστωτών της Ελλάδας αποτυπώνει δημοσίευμα των Financial Times αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές δεδομένου ότι όλα τα ενδεχόμενα φαίνεται πως είναι ανοιχτά.

«Οι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες ανησυχούν ολοένα και περισσότερο ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ – τα μεγάλα κόμματα που φέρονται να προχωρούν σε συνασπισμό – μπορεί είτε να μην πετύχουν από κοινού πλειοψηφία στη βουλή είτε να αποκτήσουν μία τόσο ισχνή πλειοψηφία που θα καταστήσει ακόμη πιο δύσκολη στη διαχείρισή της την ήδη ευάλωτη κυβέρνηση» αναφέρει το δημοσίευμα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: EURO2DAY.GR
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/696758/Article.aspx

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS