Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Κεραυνοί κατά Σκοπίων για τις μειονότητες από το Συμβούλιο της Ευρώπης

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το ζήτημα με τα Σκόπια είναι ότι προσπαθούν να οικοδομήσουν πάνω σε φληναφήματα μια ανύπαρκτη εθνική ταυτότητα και για να την ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια αρνούνται την πραγματικότητα καταπιέζοντας εθνικές μειονότητες που διατηρούν διακριτά χαρακτηριστικά και δεν μπαίνουν στο παιχνίδι του αλυτρωτισμού που ανακινεί η ηγεσία τους. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στο περιθώριο έχει θέσει η π.Γ.Δ.Μ, τις μειονότητες των Ρομά, των Σέρβων, των Βόσνιων, των Τούρκων, των Αλβανών και των Βλάχων, υπογραμμίζει με ψήφισμα της η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στην διαπίστωση ότι η κοινωνία στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας εξακολουθεί να παραμένει διαιρεμένη με βάση τις εθνοτικές καταβολές του πληθυσμού προέβη, με ψήφισμα της, η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στο Ψήφισμα, με το οποίο εξετάζεται το κατά πόσον η ΠΓΔΜ εφαρμόζει ορθά τη Σύμβαση-Πλαίσιο για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι η πόλωση και ο διαχωρισμός μεταξύ των ημεδαπών και των διαφόρων εθνοτήτων είναι ιδιαίτερα εμφανείς στο εκπαιδευτικό σύστημα, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα πολιτικά κόμματα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63682754

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS